Sami Ylisaari Järvenpäästä Ouluun uudeksi kulttuurijohtajaksi: Haluan tuoda yhteishenkeä ja inhimillistä otetta

Järvenpääläiset tuntevat Sami Ylisaaren pidettynä ja aikaansaavana kulttuurijohtajana. Kuva: Henni Hyvärinen

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun kaupungin kulttuurijohtajaksi on valittu Sami Ylisaari. Hän astuu virkaan Samu Forsblomin siirryttyä Oulun kulttuurisäätiön ohjelmajohtajaksi.

Valinta uudesta kulttuurijohtajasta tehtiin Sami Ylisaaren ja Oulun kaupungin yleisten kulttuuripalveluiden päällikkönä työskentelevän Johanna Tuukkasen välillä. Sivistys- ja kulttuurilautakunta päätti virkavalinnasta kokouksessaan tiistaina 29. maaliskuuta.

”Tosi mahtava fiilis. Oulu vaikuttaa todella kivalta kaupungilta ja odotan innolla, että pääsen tutustumaan kaupungin työntekijöihin, sidosryhmiin ja luottamushenkilöihin. Tämä on niin iso muutos itselle, että kyllä vatsanpohjassa tuntuu!”, Sami Ylisaari iloitsee.

Kokonaisuus innostaa

Järvenpäästä kotoisin olevalla Ylisaarella on teatteriohjaajan ylempi korkeakoulututkinto eli MA in Theatre directing. Järvenpään kaupungin kulttuurijohtajana hän on työskennellyt elokuusta 2018.

Mikä on tulevan johtajan tuntuma oululaisesta kulttuurielämästä?

”Ei vielä kovin vahva, mutta jonkinlainen kuitenkin. Kohta alkaa ahmiminen”, Ylisaari lupaa.

”Olen järjestänyt Oulussa muutaman konsertin, jonka jälkeen olemme muusikoiden kanssa ´haisteltu’ Oulun yöelämän tunnelmaa. Todella mukavia tapahtumia ovat olleet ne. Oululaisia olen sitten kohdannut enemmänkin matkan varrella ja huipputyyppejä kaikki”, hän lisää.

Mitä osa-aluetta odotat kulttuurijohtajuudessasi eniten?

”Kaikkea! Oulussa on niin paljon hienoja juttuja. Tietysti Oulu2026 on poikkeuksellinen kokonaisuus kulttuurin kentällä ja sen tuomat mahdollisuudet liittyvät varmasti kaikkiin osa-alueisiin.”

”Toivon, että pystyn osaltani tuomaan hyvää yhteishenkeä ja inhimillistä otetta koko työyhteisöön ja siihen laajaan verkostokenttään, jossa pääsen toimimaan. Hienoa tulla Ouluun.”