Rotuaarille avataan uusi oululainen pop up -vaateliike Nakoa joulukaudeksi – tarkoitus testata kivijalkamyymälän vetovoimaa

Nakoa avaa liikkeensä Ouluun joulukadulle kuuden viikon ajaksi Kirkkokatu 10:een, Säästöpankin taloon. Kuva: Mun Oulu

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oululainen kestävän muodin yritys Nakoa avaa joulukaudelle Christmas Shop pop up -myymälän Oulun keskustan sydämeen Rotuaarin joulukadulle. Myymälä on yrityksen ensimmäinen Oulussa. Nyt avattavalla pop up -myymälällä testataan kivijalkaliikkeen kysyntää Oulussa.

Rotuaarin jouluvalojen alle nousee väliaikaisia pienputiikkeja ja käsityöläismyymälöitä palvelemaan jouluun valmistautuvia oululaisia. Myös oululainen vastuullisen muodin yritys Nakoa avaa ensimmäisen Oulun liikkeensä tunnelmallisten valojen helmaan.

”Oulussa on ihana joulutunnelma. Keskusta herää eloon valokarnevaalien ja joulukatujen myötä. Halusimme olla osa sitä ja luoda samaa osaltamme tuoden ihmisille hyvää mieltä ja joulun tunnelmaa,” sanoo Nakoan toimitusjohtaja Noora Heinonen.

Auki aatonaattoon asti

Keskustan sydämeen Rotuaarille, Kirkkokatu 10:een, sijoittuva Nakoan Christmas Shop avataan perjantaina 17. marraskuuta kello 11. Liike palvelee asiakkaita kuuden viikon ajan 23. joulukuuta saakka viikon jokaisena päivänä.

Yksilöllisistä kuoseista ja pellavasta tunnetun Nakoan toiminnan ytimessä ovat ekologiset materiaalit ja luontoa kunnioittava tuotanto. Vuonna 2021 kolmen oululaisen naisen perustama yritys synti halusta luoda ajattomia ja kestäviä vaatteita vastuullisuus etusijalla.

Nakoa tuo Christmas Shopiin rajatun valikoiman mallistostaan, outletin, poistuvia sample sale -tuotteita sekä lastenvaatteiden outletin. Pop up -myymälällä halutaan tarjota oululaisille vaihtoehto pikamuotiyritysten kivijalkaliikkeille aikana, jolloin ostoksia tehdään normaalia enemmän.

”Haluamme tarjota vastuullisemman vaihtoehdon ja olla paremmin saavutettavissa asiakkaillemme myös Oulussa, sillä kysyntää on ollut”, Heinonen toteaa.

Vastuullisten yritysten aika

Tämän vuoden aikana monet kotimaiset vaatetusalan yritykset ovat olleet vaikeuksissa, ja konkursseja on nähty useita. Vaikka aika tuo haasteita myös Nakoalle, on uusi yritys onnistunut kasvattamaan liikevaihtoaan.

Toiminnallaan Nakoa haluaa näyttää esimerkkiä vastuullisesta tuotannosta ja luonnon arvostuksesta materiaalivalinnoissa.

”Pikamuotiyritykset jatkanevat jatkossakin toimintaa luontoa ja ihmisiä kuormittavalla tavalla, mutta uskomme, että vastuulliset toimijat vievät pikkuhiljaa elintilaa pikamuotiyrityksiltä,” kommentoivat Nakoan perustajat.

Nakoa Christmas Shop on avoinna osoitteessa Kirkkokatu 10 perjantaista 17. marraskuuta klo 11 alkaen maanantaista perjantaihin 11–19, lauantaisin 11–18 ja sunnuntaisin 12–16.