Rotuaarilla musisoidaan asunnottomien puolesta – ongelmaan haetaan ratkaisuja myös Oulussa

Rotuaarilla musisoi hyvän asian puolesta tulevana sunnuntaina, 17. lokakuuta, myös Tuohimaa Acoustic.

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Asunnottomien yötä on vietetty vuodesta 2002 lähtien YK:n kansainvälisenä köyhyyden ja syrjäytymisen poistamiseen keskittyvänä päivänä lokakuun 17. päivänä. Asunnottomien yö -kansalaisliike tukee jokaisen perusoikeutta vakinaiseen asuntoon, omaan kotiin. Asunnottomien yö on yksi suurimmista sosiaali- ja terveysalan vuosittaisista tempauksista ja tapahtuma on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton.

Avun piiriin yhä useampi

Vuoden 2021 aikana Oulun kaupungin asunnottomia palvelevassa Kenttätien palvelukeskuksessa on majoittunut 162 eri henkilöä. Kasvua on merkittävästi edelliseen vuoteen verrattuna. Myös asunnottomien päiväkeskus Huilissa käy päivittäin 30–35 henkilöä. Kasvavien kävijämäärien taustalla on onnistunut työ nuorten, alle 30-vuotiaiden asunnottomien, tavoittamisessa.

“Oulun kaupungilla alkoi tänä vuonna Aste-hanke, joka on tarkoitettu erityisesti nuorten asunnottomien tavoittamiseksi ja olemassa olevien sosiaali- ja terveyspalveluiden pariin ohjaamisessa. Kenttätien palvelukeskuksen kasvaneet kävijämäärät osoittavat, että olemme onnistuneet tavoittamaan nuoret ja he ovat löytäneet palveluiden pariin”, iloitsee palveluesimies Katja Karppinen Oulun kaupungin päihdeasumispalveluista.

”Avullamme 15 asiakasta on saanut asunnon ja olemme tavoittaneet yli 80 asiakasta, jotka eivät syystä tai toisesta ole löytäneet yhteiskunnan palveluita ongelmiensa selvittämiseen”, hän lisää.

Tapahtumassa viihdettä ja asiaa

Asunnottomien yönä Rotuaarilla tarjotaan makkaran ja pullakahvien lisäksi tietoa asunnottomuudesta ja tarjolla olevista palveluista. Tilaisuuden avaa kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Hänninen. Ohjelmassa on tuomiorovasti Satu Saarisen näkemystä asunnottomuudesta, paneelikeskustelua sekä musiikkiesityksiä Tuohimaa Acousticilta ja Stepa & Mactopiakselta.

Tapahtuman juontaa oululainen muusikko Maya. Asunnottomien yö huipentuu Kenttätien palvelukeskuksen, Nahkatehtaankatu 7:n pihalle kello 19 tuliesityksellä, jonka järjestää Oulun seudun Ehyt ry ja toteuttaa Tulikukka.

Asunnottomien yön järjestävät Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut, Aste-hanke, Nuorten ystävät – Verto-hanke, A-klinikkasäätiö, Katuklinikka-hanke, EHYT ry, Kriminaalihuollon tukisäätiö, Oulun ev.lut. seurakunnat, Suojatupa ry, Oulun A-kilta ry, OsNa ry, Vuolle setlementti – Via Vis -väkivaltatyö ja SPR Oulun piiri.