Poikkimaantien parannus etenee – osa alikulkuväylistä avataan jälleen, toisia suljetaan

Poikkimaantien alittava Lintulammentien alikäytävä Mäntylän kohdalla avataan liikenteelle jälleen maanantaina 9. lokakuuta. Kuva: Pasi Rytinki / arkisto

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

 

Väyläviraston toteuttama Poikkimaantien perusparannus vaikuttaa töiden aikana myös väylän alittavaan liikenteeseen. Kiilakiventien alikulku suljettiin maanantaina 2. lokakuuta, ja Mäntylänpolun käytävä suljetaan ensi viikon maanantaina 9. lokakuuta.

Samalla avataan kesällä suljetut Lintulammentien alikulkukäytävä Lintulammentien ja Snellmanintien liittymän itäpuolella sekä Haukanpolun alikulkukäytävä Kaukovainion kohdalla.

Kiilakiventien alikulun käyttäjät ohjataan kiertoreitille, joka kulkee Haukanpolun alikulkukäytävän kautta. Mäntylänpolun jalankulku- ja pyöräliikenne taas ohjataan maanantaista 9. lokakuuta alkaen kulkemaan Lintulammentien alikulkukäytävän kautta.

Väylävirasto tiedottaa alikulkukäytävien suluista paikan päällä kyltein ja kartoin. Tilapäiset kiertoreitit merkitään opastein. Sekä Kiilakiventien että Mäntylänpolun alikulkukäytävät avataan kesällä 2024.

”Työt urakassa etenevät nyt koko hankealueella. Töiden edetessä työkohteet vaihtuvat, ja töitä jatketaan talvea kohti kelien mukaan”, kertoo projektipäällikkö Jukka Päkkilä Väyläviraston tiedotteessa.

Väyläviraston ja Oulun kaupungin tiehankkeessa Poikkimaantie levennetään nelikaistaiseksi Äimäraution ja Kiilakiventien liittymän välillä. Tieosuutta parannetaan myös meluestein sekä liittymiä ja valaistusta parantamalla.

Hankkeen etenemisestä saa ajantasaista tietoa Väyläviraston sivuilta.