Poikkeuksellisen paljon kaivutöitä tulossa Ouluun

Kaivutöitä on tänä vuonna ympäri Oulua, kuten Oulunsalossa, Karjasillalla, Höyhtyällä, Nokelassa, Pateniemessä, Herukassa, Rajakylässä, Myllyojalla, Kirkkokankaalla, Haukiputaalla ja Ylikiimingissä. Kuvituskuva: Ellamari Koutonen

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kaivajan laittaa kohteisiin työmaataulut, josta ilmenee yhteystiedot ja työn kesto. Mahdollisista vahingoista, kuten ojarummun tukkeutumisesta tai epäsiististä jäljestä, vastaa kaivutyötä tekevä urakoitsija. Palaute vahingoista tulee osoittaa suoraan kaivu-urakoitsijalle.

Kaupunki korjaa pinnat alueittain

Oulun kaupunki korjaa jälkityönä omistamiensa katu- ja viheralueiden pinnat. Kaikki korjattavat kohteet ovat kaivulupajärjestelmässä, eikä niiden korjauksista tarvitse olla yhteydessä erikseen kaupunkiin.

Korjauksissa edetään alueittain, eikä korjaustöitä tehdä yksittäisissä kohteissa heti kaivun jälkeen. Ensimmäisenä korjataan asfaltti- ja kiveyspinnat ja vihertyöt tehdään viimeisenä. Kaivulupien suuren määrän takia korjausten aikataulua yksittäiselle kohteelle ei pystytä kertomaan etukäteen.

Kirkkokadun peruskorjaus

Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut sekä Oulun Vesi käynnistivät Kirkkokadun peruskorjauksen välillä Peltokatu-Puistokatu rakennustyöt tiistaina 2. toukokuuta. Valmistelevat työt on aloitettu viikolla 17. Rakentamistyö käsittää vesihuoltoverkoston peruskorjauksen sekä kadun rakennekerrosten ja pintarakenteiden uusimisen koko kadun poikkileikkausleveydeltä. Katu- ja vesihuoltotöiden yhteydessä tehdään myös kaukolämpö-, valaistus-, sähköverkko- ja tietoliikennetöitä. Työt valmistuvat syyskuun loppuun mennessä.

Taskilassa ja Kellossa vesihuoltoa

Oulun Taskilassa Trooli- ja Siimatien sekä Oulun Kellossa Lahdenojan alueen vesihuollon korjaaminen alkaa toukokuun 2023 aikana valmistelevilla töillä. Urakat jaksottuvat useammalle vuodelle ja valmistuvat vuosina 2024-2025.

Kellossa urakka sisältää Linkkitien, Lahdenojantien, Niittypolun, Linkkipolun ja lahdenojanpolun saneeraamisen. Katujen rakennustöiden yhteydessä alueella saneerataan ja rakennetaan myös vesihuolto, valaistus sekä sähkö- ja tietoliikenneverkkoja.

Kaikki kaivulupakohteet ovat nähtävissä Oulun Karttapalvelussa osoitteessa kartta.ouka.fi.