Paljon kaivutöitä Oulussa kesällä – kaupunki korjaa pinnat alueittain suunnitelman mukaan

Tänä vuonna korjataan isoja kohteita esimerkiksi Oulunsalossa, Kaijonrannassa, Linnanmaalla, Kaukovainiolla, Herukassa ja Haukiputaalla. Kuvituskuva: Mostphotos

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulussa on tänäkin kesänä useita kaivutöitä eri puolilla kaupunkia. Kaivutöissä asennetaan maahan muun muassa lisää valokuitukaapelia. Luvassa on sekä isoja että pieniä kaivuukohteita.

Kaivutöitä on tänä vuonna Oulunsalossa, Kaakkurissa, Oulunsuussa, Knuutilassa, Korvensuoralla, Talvikankaalla, Herukassa, Myllyojalla, Parkkisenkankaalla, Haapalehdossa, Kynsilehdossa, Kuivasjärvellä ja Haukiputaalla. Kaikki kaivulupakohteet ovat nähtävissä Oulun karttapalvelussa osoitteessa kartta.ouka.fi.

Kaivutöistä vastaavat eri yritykset, jotka merkitsevät kohteet työmaataululla. Työmaataulussa lukee yrityksen yhteystiedot sekä työn kesto. Mahdollisista vahingoista kuten ojarummun tukkeutumisesta tai epäsiististä jäljestä vastaa kaivutyötä tekevä urakoitsija. Palaute vahingoista tulee lähettää kaivu-urakoitsijalle.

Korjauksissa edetään alueittain

Oulun kaupunki korjaa katu- ja viheralueiden pinnat kaivu-urakan jälkeen. Ensimmäisenä korjataan asfaltti- ja kiveyspinnat, ja vihertyöt tehdään viimeisenä. Kaikki korjattavat kohteet ovat kaivulupajärjestelmässä, eikä niiden korjauksista tarvitse olla yhteydessä erikseen kaupunkiin.

Korjauksissa edetään alueittain, eikä korjaustöitä tehdä yksittäisissä kohteissa heti kaivun jälkeen. Korjaustöitä voivat viivyttää myös uudet, eri valokuituyritysten tekemät kaivut samalla alueella.

Tänä vuonna korjataan isoja kohteita esimerkiksi Oulunsalossa, Kaijonrannassa, Linnanmaalla, Kaukovainiolla, Herukassa ja Haukiputaalla. Kauden aikana tehtävien valokuitukaivujen alueet ovat seurannassa. Kaivulupien suuren määrän takia korjausten aikataulua yksittäiselle kohteelle ei pystytä kertomaan etukäteen.

Viheralueissa noudatetaan luokitusta

Oulun kaupungin viheralueiden kunnossapitoluokitusta on tarkasteltu kuluneen talven aikana keskustan ja keskustan lähialueiden osalta. Viheralueiden kunnossapidossa on otettu käyttöön valtakunnallinen viheralueiden kunnossapitoluokitus.

Kunnossapidon luokituksen muutos tarkoittaa käytännössä sitä, että viheralueiden kunnossapitoa ohjataan enemmän viheralueiden käytön ja arvon mukaan. Mitä käytetympi tai arvokkaampi viheralue on, sitä intensiivisemmässä hoidossa se on.

Tavoitteena luokituksen muutoksessa on yhtenäistää viheralueiden kunnossapidon laatuvaatimuksia koko Oulun alueella. Luokituksen muutoksen myötä otetaan huomioon kunnossa- ja puhtaanapitolain mukaiset hoitovastuut myös asuntokaduilla.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kiinteistöjen tulee itse leikata tontin rajasta enintään kolmen metrin etäisyydelle ulottuva nurmikko. Puut ja pensaat sekä yli kolme metriä ylittävät nurmikon osat ovat edelleen kaupungin kunnossapitovastuulla.

Viheralueiden hoitoa on jo aiempina kesinä kehitetty luonnonmukaisempaan suuntaan. Esimerkiksi vähäisellä käytöllä olevia nurmialueita on muutettu niityiksi.

Luokitus on nähtävänä Oulun karttapalvelussa https://kartta.ouka.fi/ims