Oulussa tarjolla 19 koirapuistoa – uusia korjataan ja perustetaan Kaakkuriin, Intiöön ja Iinattiin

Oulussa kunnostetaan ja rakennetaan koira-aitauksia erillisen suunnitelman mukaan. Joskus joku puisto saattaa viivästyä, jos alueen muu rakentaminen on jostain syystä hidastunut. Kuva: Lea Ansamaa

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Lea Ansamaa

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Rölli-koira nuuskii vierasta uteliaana ja asettuu kuvattavaksi namipalan avulla. Röllille, kuten muillekin oululaisille koirille, on tarjolla peräti 19 koira-aitausta ympäri Oulua. Kyselimme Oulun Infralta, mitä kuuluu tällä hetkellä koira-aitauksille.

Nelijalkaisia ystäviämme muistetaan ympäri Oulua.

”Parhaillaan on ollut työn alla Salotorpan koira-aitaus Kaakkurissa, ja se avataan sitten, kun maa jäätyy ja saadaan vähän lunta. Kylvöt menivät siellä hieman myöhäisempään”, kertoo puistorakennuspuutarhuri Tomi Supperi.

Salotorpan aitauksen kunnostuksessa on käytetty hyödyksi täyttömaita Tahkokankaan alueelta. Se on edullista ja ekologista, mutta on saattanut näyttäytyä kuntalaisille hitautena.

”Saamme kuitenkin koira-aitaukselle menevän pyörätien näin kestäväksi. Olemme myös mukavasti budjetissa”, Supperi toteaa.

Keväällä Salotorpan koira-aitaus voidaan saattaa joutua pitämään jonkin aikaa poissa käytöstä, kun nurmi juurtuu.

Intiönkankaan koira-aitauksessa työt ovat parhaillaan käynnissä. Puisto sijoittuu vanhan koira-aitauksen paikalle. Kohteessa on säilytetty paljon vanhaa puustoa, joka tuo koirille varjoisia paikkoja myös kesähelteellä. Intiönkankaan koira-aitaus rakennetaan nykyisen kaupungin käytännön mukaisesti, jossa pienille ja isoille koirille tarjotaan omat aitaukset sisääntulo eteisineen. Puisto avataan käyttäjille loka-marraskuussa.

Aitauksia lisätään vuosittain

Koira-aitauksia paitsi korjataan ja rakennetaan, myös suunnitellaan koko ajan. Nyt suunnittelijoiden työn alla on Iinatinpuiston koira-aitaus, jonka rakentamista on kaavailtu ensi kesäksi.

”Sen jälkeen seuraavina vuosina alustavan aikataulun mukaan on tulossa Hiukkavaaraan sijoittuva Sarvikankaanpuiston koira-aitaus. Aitausten rakentumisen aikatauluun vaikuttaa alueiden muukin rakentaminen”, kertoo suunnitteluhortonomi Päivi Pelkonen Oulun Infrasta.

Röllille ja muille koirille on siis tiedossa vipeltämispaikkoja edelleenkin.