Oulun yliopiston ylioppilaskunta kutsui kunniajäsenekseen ministeri Liisa Jaakonsaaren

Liisa Jaakonsaarelle on aiemmin myönnetty muun muassa Oulu-mitali vuonna 2020 pitkäaikaisesta urastaan parlamentaarikkona. Kuva: arkisto/Sanna Krook

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Pitkällä poliittisella urallaan Liisa Jaakonsaari on toiminut muun muassa 30 vuotta kansanedustajana, 10 vuotta Euroopan parlamentin jäsenenä, 4 vuotta työministerinä ja 23 vuotta Oulun kaupunginvaltuustossa.

Aktiivisen poliittisen uransa päätyttyä hän on palannut Oulun yliopistoon yliopiston hallituksen jäsenen roolissa. Jaakonsaarelle on myönnetty ministerin arvonimi vuonna 2020. Jaakonsaari on toiminut Oulun ylioppilaslehden päätoimittajana vuosina 1970-1972.

“Ylioppilaskunta arvostaa Jaakonsaaren Euroopan, Suomen, Oulun ja Oulun yliopiston eteen tekemää pitkäjänteistä työtä. Jaakonsaaren aktiiviura on alkanut Oulun ylioppilaslehdestä, ja sen jälkeen hän on vaikuttanut muun muassa kaupunginvaltuustossa, eduskunnassa ja Euroopan parlamentissa,” kommentoi ylioppilaskunnan pääsihteeri Kauko Keskisärkkä.

Kunniamerkkejä ja tunnustuksia

Kunniajäsenen kutsumisesta päätti OYY:n edustajisto. Kunniajäseniä on kutsuttu valikoidusti vuodesta 1962 lähtien ja joukossa ovat muun muassa presidentit Urho Kekkonen ja Martti Ahtisaari, maaherra Eino Siuruainen ja viimeisin vuonna 2013 kutsuttu Oulun yliopiston ylioppilaskunnan toimistosihteeri Pirjo Heikkinen.

Oulun yliopiston oppilaskunta jakoi myös akateemisia kunniamerkkejä ansioituneille opiskelijavaikuttajille. Ensimmäisen luokan ansiomerkin saivat Lotta Leinonen, Emma Hulkkonen ja Sanna Kangasniemi. Juhlissa jaettiin myös useita toisen ja kolmannen luokan ansiomerkkejä.

Lisäksi palkittiin jäätävän hyvä opettaja opiskelijoilta tulleiden esitysten perusteella. Tämän vuoden palkinnon sai Jukka-Pekka Ranta teknillisestä tiedekunnasta, geotieteiden alalta.