Oulun Vedessä otettiin käyttöön häiriötiedote – tekstiviesti nopeuttaa tiedonkulkua

Oulun Vesi on ottanut käyttöön odotetun häiriötiedotteen, jolla voidaan kertoa kuntalaisille joko suunnitellusta tai äkillisestä vesihuollon häiriöstä. Kuva: Lea Ansamaa

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

”Häiriötiedote parantaa kuntalaisviestintäämme, sillä saamme häiriötilanteissa yhä useamman ihmisen ajoissa kiinni. Järjestelmä helpottaa myös vesilaitosta, sillä tiedottamisen lisäksi häiriötilanteessa on myös muuta tehtävää.  Järjestelmä on käytössä muissakin kaupungeissa Suomessa”, kertoo Oulun Veden johtaja Jouni Lähdemäki.

Viesti lähtee automaattisesti Oulun alueen yli 16-vuotiaille asukkaille, joiden puhelinnumero ja osoite on julkinen. Häiriötiedote pitää tilata erikseen, jos puhelinliittymä on rekisteröity muuhun kuin asuinpaikkaan, operaattoria on kielletty luovuttamasta osoitetta, puhelinliittymä on salainen tai prepaid tai tiedote halutaan toisesta osoitteesta, esimerkiksi mökiltä.

Tieto myös verkkosivuilla

Puhelinnumerot ja osoitetiedot saadaan suoraan matkapuhelinoperaattoreilta, eikä järjestelmä käytä Oulun Veden asiakasrekisteriä numeroiden keräämiseen. Tällä hetkellä Oulun alueella on hieman yli 84 000 julkista puhelinnumeroa. Tekstiviesti saavuttaa tällä hetkellä noin puolet alueen asukkaista. Häiriötiedotteet näkyvät edelleen myös Oulun Veden verkkosivuilla.

”Mikäli et ole saanut puhelimeesi ensimmäistä viestiä 11. marraskuuta mennessä, rekisteröidy osoitteessa oulunvesi.fi/hairiotiedote. Samassa osoitteessa voit halutessasi perua tiedotteet”, ohjeistaa Lähdemäki.