Oulun tuomiokirkossa alkamassa pitkä julkisivuremontti – kirkko pyritään pitämään käytössä remontin aikana

Oulun tuomiokirkon julkisivu remontoidaan kauttaaltaan. Kuva: Pasi Rytinki

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun tuomiokirkossa on alkamassa huhtikuussa pääosin julkisivua koskeva peruskorjaus, joka kestää aina vuoteen 2025 asti.

Remontissa kunnostetaan kirkon julkisivurappaus kokonaan ja puiset ulkoverhousosat maalataan. Myös pääaulan sisäseiniä korjataan.

Pääsisäänkäynnin ulkoportaat kunnostetaan ja esteettömyyttä parannetaan uudella invaluiskalla. Myös muut ulkoportaat kunnostetaan ja alue- ja julkisivuvalaistus uusitaan, samoin sadevesijärjestelmä sekä vesikattojen turvavarusteet.

”Hanke etenee vaiheittain niin, että töitä tehdään vuosina 2023–25 huhtikuusta lokakuuhun. Tavoiteaikataulu koko hankkeen valmistumiselle on syyskuu 2025”, kertoo Oulun seurakuntayhtymän kiinteistöjohtaja Pekka Syrjäpalo.

Oulun kaupungin rakennuslautakunta käsittelee peruskorjauksen rakennuslupaa kokouksessaan maanantaina 13. maaliskuuta.

”Tämän vuoden töitä on kirkon ulkoportaiden kunnostus ja pääoven yhteyteen tehtävä uusi invaluiska nykyisen tilalle. Lisäksi kahdella ulkoseinällä ja pääeteisaulassa tehdään seinien rappauskorjauksia”, Syrjäpalo kertoo.

Koska pääosa töistä kohdistuu kirkon julkisivuun, kirkkoa ei tarvitse sulkea ainakaan kokonaan remontin aikana.

”Tietysti remontti vaikuttaa tilojen käyttöön, mutta mahdollisuuksien mukaan pyritään pitämään kirkko käytössä. Ihan lopullista päätöstä siitä ei ole vielä tehty, se varmaan riippuu vähän työvaiheistakin, miten paljon häiriöitä aiheutuu”, Syrjäpalo sanoo.

Seurakuntayhtymällä on suunnitteilla tänä vuonna toinenkin suuri remontti, Intiön kappelin peruskorjaus. Yhteinen kirkkoneuvosto on jo sitä puoltanut, mutta lopullinen päätös tehdään 14. maaliskuuta kirkkovaltuustossa.

”Sekin on tavoitteena käynnistää vielä tämän vuoden puolella”, Syrjäpalo kertoo.

 

Lue myös