Oulun Päivät tulossa taas – ohjelmiston rakentamiseen ehtii vielä ilmoittautua mukaan

Viime vuonna Kuusisaaren ja Raatinsaaren välisellä sillalla tanssittiin osana Oulun Päiviä järjestetyssä Oulu kylässä -tapahtumassa, joka järjestetään myös tänä vuonna. Kuva: Pasi Rytinki

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Ohjelmistoon voi ilmoittautua 14. elokuuta mennessä lisäämällä tapahtuman Oulun tapahtumakalenteriin, jonne koko ohjelma rakentuu. Tapahtumajärjestäjien tulee muistaa tapahtumaa syöttäessään lisätä aihetunniste ”Oulun Päivät 1.–3.9.2023”. Ohjelmaan ilmoittautuminen ja kalenterin käyttö on maksutonta. Lisäohjeita tapahtumajärjestäjillle löytyy Oulun Päivien tapahtumajärjestäjille suunnatuista ohjeista kaupungin nettisivuilta. 

Ohjelmarunko on nähtävillä Oulun Päivien verkkosivuilla sitä mukaa, kun tapahtumien järjestäjät vievät sisältöjään kalenteriin. Ohjelma julkaistaan 15. elokuuta kokonaisuudessaan verkkosivuilla ja tapahtumakalenterissa.

Oulun Päivien tapahtumien ja erilaisten sisältöjen hankkimiseen avattiin keväällä tuotantorahahaku. Tuotantorahaa haki 46 toimijaa, joista 28 sisältöä toteutetaan. Lisäksi muutamille sisällölle tarjottiin yhteistyömahdollisuutta muiden Oulun Päivien aikaan jo tiedossa olevien tapahtumien kanssa.

Tuotantorahojen valintaraati koostui Oulun kaupungin eri yksiköiden työntekijöistä. Valintaraati piti tärkeänä, että Oulun Päivien ohjelmasta löytyisi mahdollisimman monipuolisesti sisältöjä eri kohderyhmille.

Oulun Päivien tuotantorahoilla toteutetaan esimerkiksi kaupunginosajuhlia, uudenlaisia luontokokemuksia ja elokuva-, tanssi- ja musiikkiesityksiä sekä perinteistä ohjelmaa kuten keskustelutilaisuuksia ja opastettuja kierroksia. Ohjelmaan on jo nyt ilmoittanut mukaan myös muita kuin tuotantorahaa saaneita tapahtumia. Ohjelma voi olla esimerkiksi katukirppis, avoimet ovet tai naapurivisa.

Oulun Päivät starttaa perjantaina 1. syyskuuta Oulu kylässä -festivaali Kuusisaaressa. Tapahtumassa on tarjolla tekemistä koko perheelle aina musiikki- ja tanssiesityksistä erilaisiin esittely- ja toimintapisteisiin.

Mun Oulu kertoo tulevina viikkoina ennen Oulun Päiviä juttusarjassa erilaisista tapahtumista, joita Oulun Päiville valmistellaan.

Oulun Päiviä on tehty jo vuodesta 1962 suurelta osin talkoovoimin, ja festivaali on oululaisten yhdessä tekemä. Ohjelmisto muodostuu vuosittain yhteistyönä erilaisten toimijoiden kanssa. Oulun Päivien kokoavista järjestelyistä vastaa Oulun kaupungin tapahtumayksikkö.