Oulun kaupunki vuokraa viljelylaatikoita kuntalaisille myös ensi kesänä

Muun muassa Salmelanpuistossa ovat kaupunkilaiset käyttäneet useana kesänä viljelylaatikoita hyötykasvien alustana. Kuva: Kaupunkiympäristöpalvelut

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun kaupunki vuokraa viljelylaatikoita kaupunkilaisten käyttöön myös ensi kesänä. Viljelylaatikoiden varaus kesälle on jo alkanut ja päättyy 13. toukokuuta.

Viljelylaatikoita on varattavissa yhteensä 107, joista kuusi on esteettömiä. Yhden laatikon varaushinta viljelykaudelle on 10 euroa. Kaupunkiviljelyalueet sijaitsevat keskustan läheisyydessä. Paikat ovat Hollipuistossa, Salmelanpuistossa, Veturiaukiolla ja Reelinkiaukiolla. Viljelykausi alkaa kesäkuun alusta ja päättyy lokakuun alkuun.

Puurakenteiset laatikot toimitetaan paikalle multineen toukokuun lopussa viljelyporukoiden mukaan nimettynä. Viljelylaatikoiden kasvualusta parannetaan kauden alussa luonnonmukaisella lannoitteella höystetyllä puutarhamullalla.

Hollipuistoon kaupunki tuo kasteluveden, muissa paikoissa viljelijät vastaavat itse kasteluveden tuomisesta. Kaikilla viljelypaikoilla on biojäte- ja sekajäteastiat kauden ajan. Oulun kaupunki kuljettaa laatikot ja mullat pois viljelykauden päätyttyä.

Viljelylaatikot varataan Oulun kaupungin sähköisen varauspalvelun kautta. Varauspalveluun pääsee kaupunkiviljelyn nettisivun kautta.

Näin käytät viljelylaatikkoa:

  • hanki tarvitsemasi siemenet ja taimet
  • huolehdi kasvien hoidosta ja kastelusta
  • pidä laatikon ympäristön siistinä, älä jätät työvälineitä ja tavaraa viljelyalueelle
  • ilmoita viljelyn ennenaikaisesta päättymisestä kaupungille
  • kauden loputtua siisti oma laatikko ja poista omat viljelmät
  • Oulun kaupunki kuljettaa laatikot ja mullat pois tietyiltä alueilta viljelykauden päätyttyä

Lisätietoja: www.ouka.fi/kaupunkiviljely