Oulun kaupunki kannustaa yrityksiä täsmätyöllistämään heikossa työmarkkina-asemassa olevia palvelukseensa

Heikossa työmarkkina-asemassa olevan täsmätyöllistäminen voi tarkoittaa räätälöityä työpaikkaa esimerkiksi puiston kunnossapitohommissa. Kuva: arkisto

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

”Yritys, joka tarjouksessaan ottaa huomioon heikossa työmarkkina-asemassa olevan henkilön työllistämisen, saa siitä lisäpisteitä. Tarjousten jättäjät ovat vastaanottaneet valintaperusteen erinomaisesti, sillä lähes kaikissa viimeaikaisissa tarjouksissa ehto on täyttynyt”, kertoo Oulun kaupungin projektipäällikkö Helena Ylisirniö konsernihallinnosta.

”Kun kaupunki on lisännyt hankintaan sosiaalista työllistämistä koskevan ehdon, se velvoittaa valittua sopimuskumppania sopimuskauden aikana”, korostaa Ylisirniö.

Täsmätyöllistämisellä apua rekrytointiin

Heikossa työmarkkina-asemassa olevan henkilön täsmätyöllistäminen julkisen hankinnan kautta on yksi vaihtoehto rekrytointiin.

”Esimerkiksi puiston kunnossapitoa varten työnantaja voi avata räätälöidyn työpaikan. BusinessOulun työllisyyspalveluista omavalmentaja informoi sopivia työnhakijoita ja kehottaa hakemaan työpaikkaa. Toinen keino ratkaista yrityksen osaajatarve on löytää sopiva työntekijä oppisopimuksella ja palkkatuella. Työllistämisehto julkisessa hankinnassa tarjoaa mahdollisuuksia moniin yrityskohtaisiin tilanteisiin, esimerkiksi sijaisuuksiin ja täsmäosaajien tarpeisiin”, Ylisirniö valaisee.

”Nykypäivänä kaikenlaista vastuullisuutta hankinnoissa korostetaan. Työllistäminen julkisessa hankinnassa on osa yrityksen yhteiskuntavastuuta ja tuo tärkeää mainehyötyä.”