Oulun kaupungin koko henkilöstö tutustuu lapsen oikeuksiin

Aikuisten on tärkeä tutustua lapsen oikeuksiin, sillä ne tehdään todeksi arjessa, päätöksenteossa ja jokaisessa kohtaamisessa, vuoden jokaisena päivänä. Kuvituskuva: Sanna Krook

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

 

Oulu haluaa Unicefin lapsiystävällisenä kuntana varmistaa, että kaikki kaupungin työntekijät tuntevat lapsen oikeudet ja sitoutuvat niiden edistämiseen.

Tämä tarkoittaa niin kaupungin johdon, kaikkien toimialojen, henkilöstön, luottamushenkilöiden ja kolmannen sektorin sitoutumista asiaan.

Koko henkilöstöä koskee kansallisen lapsistrategian koulutuskokonaisuuden Johdatus lapsen oikeuksiin – Turvaa lapsen oikeuksien toteutuminen -koulutus. Tämän lisäksi viranhaltijajohto kaikilla toimialoilla kouluttautuu lapsivaikutusten arviointiin ja lapsibudjetointiin.

“Lapsiystävällisyys vaatii kaikkien aikuisten ymmärryksen lisäämistä lapsen oikeuksista. Jokaisen aikuisen on tärkeä tutustua paremmin lapsen oikeuksiin, sillä ne tehdään todeksi arjessa, päätöksenteossa ja jokaisessa kohtaamisessa, vuoden jokaisena päivänä”, lapsiystävällinen kunta -koordinaattori Arttu Kuivala kuvailee.

Oulu on lapsiystävällisenä kuntana sitoutunut lapsiystävällisyyden ja lapsen oikeuksien edistämiseen.

Oulu mukana toimeenpanossa

Suomeen valmistui ensimmäinen kansallinen lapsistrategia kaksi vuotta sitten. Lapsistrategian tavoitteena on lapsen oikeuksia kunnioittava yhteiskunta.

Toimeenpanosuunnitelman suurin toimenpide, lapsen oikeuksien maksuton verkkokoulutus ammattilaisille, julkaistiin  helmikuussa 2023. Oulu on osallistunut koulutusten suunnitteluun ja niistä tiedottamiseen.

Kaikki lapsen oikeuksiin liittyvät koulutukset löytyvät eOppivasta.