Oulu tähtää viiden suosituimman kongressikaupungin joukkoon

Oulussa on hyvät tilat, luonto, osaaminen ja kivoja ihmisiä, toteavat Oulun kaupungin markkinointipäällikkö Riina Aikio ja kokousten ja kongressien asiantuntija Helena Pikkarainen. Kuva: Oulu Convention Bureau

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Mari Kulmala

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulu haluaa profiloitua entistä vahvemmin tapahtuma-, kokous- ja kongressikaupungiksi. Kokousjärjestäjiä tapahtumien toteuttamisessa auttavassa Oulu Convention Bureaussa tiedetään, että Oulussa on monia mahdollisuuksia järjestää vieraille ikimuistoinen elämys.

Oulussa kaikki kaupungin palvelut ovat lähellä, mutta luonto ja pikkukaupungin lämminhenkisyys silti koko ajan läsnä. Oululaisilla kokous- ja tapahtuma-alan ammattilaisilla on pitkä kokemus erilaisten tapahtumien järjestämisestä. Kaupungin viihtyisät ja toimivat tapahtumatilat mukautuvat pienistä seurojen tai järjestöjen kokouksista mittaviin kansainvälisiin konferensseihin.

”Oulun saavutettavuus on hyvä, vaikka lentoja toivotaankin lisää. Oulu on turvallinen ja kompaktin kokoinen. Myös hotelleissa on suhteellisen hyvin kapasiteettia, kun järjestäjä on liikkeellä hyvissä ajoin. Kongresseja järjestetään ympäri vuoden, toki kesäkuukaudet ovatkin suosituimpia”, kertoo Oulun kaupungin kokousten ja kongressien asiantuntija Helena Pikkarainen.

”Oulu on kaunis kaupunki. Tiloja löytyy meren ja joen ääreltä, keskeltä kaupunkia tai luonnon helmasta. Alueen luonto ja palvelut mahdollistavat myös monenlaiset elämykset vieraille”, kuvaa Oulun kaupungin markkinointipäällikkö Riina Aikio.

Vuoden 2026 odotetaan olevan tapahtumien huippuvuosi, jolloin Oulussa järjestetään jopa 5 000 tapahtumaa.
Oulun kaupungin markkinointipäällikkö Riina Aikio

Tänä vuonna Oulussa järjestetään lukuisia isoja tapahtumia eri tieteenaloista urheiluun. Vuonna 2025 Oulu saa isännöitäväkseen muun muassa Kuninkuusravit sekä Asuntomessut, jotka tuovat kaupunkiin kymmeniä tuhansia vierailijoita. Kulttuuripääkaupunkivuonna 2026 kaupunki täyttyy myös urheilijoista, kun talviuinnin MM-kisat ja nuorten Barents Games -tapahtumat saapuvat Ouluun.

”Erilaiset tapahtumat tuovat Ouluun paljon kansainvälisiä vieraita ja avaavat väyliä maailman verkostoihin sekä vahvistavat hyvää kaupunkikuvaa Suomessa ja maailmalla. Vuoden 2026 odotetaan olevan tapahtumien huippuvuosi, jolloin Oulussa järjestetään jopa 5 000 tapahtumaa. Tähtäämme viiden suosituimman kongressikaupungin joukkoon Suomessa”, kertoo Aikio.

Oulu Convention Bureau (OCB) on Oulun kaupungin tarjoama asiantuntijapalvelu kokous-, kongressi- ja tapahtumajärjestäjille tapahtumien hakuvaiheessa. OCB tukee tapahtumajärjestäjiä koko hakuprosessin ajan, yhdistää järjestäjät palveluihin ja auttaa tapahtuman markkinoinnissa.

”Monenlaiset tapahtumat ovat tervetulleita Ouluun, oli sitten kyse valtakunnallisista tai kansainvälisistä tapahtumista, kuten järjestökokouksista, urheilutapahtumista tai tieteellisistä kongresseista”, summaa Pikkarainen.