OSL:n mobiilisovelluksen kertalippujen hintoja lasketaan tilapäisesti

Oulun seudun liikenteen mobiilisovelluksen kertalipuilla matkustaminen halpenee kevään aikana. Kuva: Sanna Krook / arkisto

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun seudun liikenteen mobiilisovelluksella ostettavan joukkoliikenteen kertalippujen hinnat lasketaan kevään aikana samalle tasolle matkakortin arvolla ostettavien kertalippujen ja lähimaksulla ostettavien matkojen kanssa. Muutos on väliaikainen, ja lopulliset hinnat kaikkien lipputuotteiden osalta määritellään lippu- ja vyöhykeuudistuksen yhteydessä tämän vuoden aikana.

Oulun kaupungin joukkoliikennejaosto päätti keskiviikon kokouksessaan mobiilisovelluksella ostettavien kertalippujen väliaikaisesta hinnanalennuksesta. Muutokset astuvat voimaan heti kun tarvittavat muutokset on saatu tehtyä järjestelmään, mutta viimeistään 1. huhtikuuta alkaen.

Hinnanmuutos koskee Oulun seudun liikenteen omasta OSL-sovelluksesta sekä Waltti-sovelluksesta ostettuja lippuja. OSL:n lippuja on myynnissä myös muiden Oulun seudun liikenteen yhteistyökumppaneiden ja kolmansien osapuolien omissa sovelluksissa, mutta muiden OSL:n yhteistyökumppaneiden mobiililippujen hinnat tarkistetaan myöhemmin osana lippu- ja vyöhykeuudistusta.

Esimerkiksi aukuisten Lähi-vyöhykkeen kertalipun hinta mobiilisovelluksessa laskee 1,50 eurosta 1,20 euroon ja Lähi-A-vyöhykkeen kertalipun hinta 3,30 eurosta 2,05 euroon.

Mobiililipun korkeampi hinta on aiemmin perustunut sen manuaaliseen validointiin sekä huonompaan tilastoitavuuteen. Nykyinen mobiililippu sisältää QR -koodin ja matkustaja voi itse näyttää sen lukijalaitteelle. Lisäksi tilastointitiedot ovat yksilöitävissä eri lipputyypeittäin.

Joukkoliikennejaosto totesi nyt, että asiakkaan näkökulmasta mobiilikertalipulla ei ole mitään syytä olla muita vaihtoehtoja kalliimpi.

Oulun seudun liikenteen strateginen tavoite on kasvattaa mobiililipun myyntiä oman OSL-sovelluksen kautta. Jatkossa sovelluksesta löytyvät kaikki asiakaskohtaiset etuudet, muun muassa Kela-tuki ja opiskelija-alennukset sekä monipuoliset maksutavat, kuten jo nyt saatavilla olevat mobiilimaksaminen, puhelinlaskulla maksaminen sekä Edenred ja myöhemmin myös Smartum ja Epassi. Toistaiseksi Smartumilla ja ePassilla voi maksaa OSL:n matkakortin latauksia OSL:n lippuja myyvillä R-kioskeilla. Lisäksi mobiiliin on suunnitelmissa tuoda työsuhde-etuudet ja Kelan koulumatkatuettu bussilippu toisen asteen opiskelijoille.