Osallistuvan budjetoinnin ideoita voi nyt esittää – vastaa, mihin sinä suuntaisit rahaa Oulussa!

Viime vuonna osallistuvan budjetoinnin varoilla toteutettiin muun muassa kirjastoauto ja musiikkiesitys lapsille Hollihaassa, laavu Kivikkokankaan nuotiopaikalle, kaksi alueellista bändi-iltaa nuorille, grillauspaikka Värtön rantaan sekä vehreyttä ja kukkaloistoa kaupungin puistoihin.

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oululaisten omia ideoita toteuttava osallistuva budjetointi on taas käynnissä. Tänä vuonna kaupungin budjetissa on osoitettu peräti 240 000 euroa osallistuvaan budjetointiin, ja ideoita voi nyt esittää.

Osallistuvan budjetoinnin merkeissä on tällä vuosikymmenellä esitetty satoja ja toteutettu kymmeniä ideoita, joilla on parannettu oululaisten hyvinvointia ja viihtyvyyttä. Aiempina vuosina kaupunkilaisten ideoita on toteutettu 70 000 euron budjetilla, mutta tämän vuoden talousarvioon osallistuvan budjetoinnin määräraha kolminkertaistettiin 240 000 euroon.

Sillä voidaan toteuttaa taas aika monta ideaa, ja niitä otetaan vastaan 15.–28. tammikuuta. Kuka tahansa voi esittää omaa ideaansa Osallistu Oulu -sivuston kautta. Kokonaissummasta voidaan toteuttaa useampi idea.

Ideahaun jälkeen kaikki osallistuvan budjetoinnin kriteereihin sopivat ja toteuttamiskelpoiset ideat jatkokehitetään äänestysehdotuksiksi yhdessä kaupungin asiantuntijoiden ja eri toimijoiden kanssa.

Äänestys keväällä

Myöhemmin keväällä oululaiset saavat itse äänestää siitä, mitkä ideat kaupunki toteuttaa. Kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneet äänestysehdotukset, jotka mahtuvat 240 000 euron budjettiin.

Viime vuonna osallistuvan budjetoinnin määrärahoilla toteutettiin muun muassa vihreyttä ja kukkaloistoa kaupungin puistoihin, grillauspaikka Värtön rantaan, kuvauksellinen keinu Koiteliin, kaksi alueellista bändi-iltaa nuorille, pyörien huoltotarvikesetit uimahalleihin, penkkejä uimarannoille, jalkapallomaalit Tuiranpuistoon, laavu Kivikkokankaan nuotiopaikalle ja monta muuta ideaa.

Tämän vuoden osallistuvan budjetoinnin ideoiden on oltava toteutettavissa kesä-joulukuussa.

Voit halutessasi vastata alla myös kysymykseemme siitä, mihin yleisesti toivoisit osallistuvan budjetoinnin määrärahoja ensisijaisesti suunnattavan, kun noudatetaan toteuttaville ideoille annettuja kriteerejä.

Osallistuvan budjetoinnin varoja pitäisi mielestäni käyttää ensisijaisesti (valitse yksi):
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.