Nallikarin kesäkausi käyntiin – työmaa vie parkkipaikkoja, onnikkavuoroja lisätty

Kesäpäivät Nallikarissa odottavat taas. Kuva: Fotoinferno

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Nallikarin alue uudistuu lähivuosina merkittävästi, ja jo tänä kesänä rakennustyöt vaikuttavat rannalla vierailevien elämään.

Rantatien varrella sijaitsevaa huolto- ja wc-rakennusta puretaan parhaillaan uuden rakennuksen tieltä. Työmaan takia osa parkkipaikoista on pois käytöstä. Nallikarissa on useita pukukoppeja vaatteiden vaihtamista varten, ja rannan kolmella sisääntuloväylällä on kullakin bajamaja-wc:t, joista yksi on esteetön.

Oulun joukkoliikenne on lisännyt vuoroja Nallikariin ajavalle linjalle 15. Arki-iltoihin lisättiin kahdeksan vuoroa ja lauantai-iltaan yhdeksän vuoroa. Linja-autoaikataulut löytyvät osoitteesta www.oulunjoukkoliikenne.fi/linja-15.

Nallikariin kannattaa toki tulla mahdollisuuksien mukaan pyörällä tai kävellen. Keskustasta Nallikariin pääsee Pikisaaren halki pyöräilyn pääreittiä numero 12.

Reitille on rakennettu aiempaa leveämpi osuus Toppilansaarentieltä Leiritielle saakka osana tulevaa Nallibaanaa. Myös pohjoisesta Toppilan suunnasta Nallikariin tultaessa on hyvät pyöräily- ja kävelytiet.

Esteettömyyttä parannetaan

Uimarannalla on rantavalvonta 17.6.–14.8. välisenä aikana joka päivä kello 11–19. Uimavalvojat tavoittaa uimavalvojien tornilta ja tarvittaessa myös puhelimella numerosta 050 5922 811.

Uimavalvojien tornin luokse vie punainen hiekalle asennettu mattomainen kulkuritilä. Ritilää pitkin on hiekkapohjaa helpompi kulkea lastenrattaiden, rollaattorin tai pyörätuolin kanssa.

Maton soveltuvuutta esteettömyyden parantamiseen testataan ainakin tämän kesän ajan. Uimavalvojilta voi lainata hippocampe-maastopyörätuolia, jonka avulla pyörätuolia käyttävä pääsee veteen uintisyvyyteen asti.

Rannalla sijaitsee kaksi grillipaikkaa majakan puoleisessa päädyssä hiekkarannan tuntumassa. Grillipaikoille on tehty viime kesänä esteetön kulku rantaväylältä. Puita voi ostaa esimerkiksi Nallikarin Lomakylästä tai tuoda mukanaan omat puut. Roskat on huolehdittava roska-astioihin niin grillipaikoilla kuin muuallakin rannalla.

Uimarannalta löytyy myös kuntoilulaitteita, beach volley -kenttiä, lasten leikkipaikka sekä jalkapallomaalit. Koirien tuonti uimarannalle on kielletty.

Lue myös