Myllytullin koulu ja Oulun teatteri aloittavat teatteridiplomi-pilotin

Myllytullin koulu on tehnyt Oulun teatterin kanssa tiivistä yhteistyötä jo kymmeniä vuosia. Kuva: arkisto/Esa Eirola

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Teatteridiplomin kuudesta tehtävästä kolme suoritetaan teatterissa ja kolme omassa koulussa. Diplomin voi suorittaa kolmen vuoden aikana. 

”Lapset ja nuoret ovat Oulun teatterille ehdottoman tärkeitä nykyisyyden katsojia, eivät vain kasvatettavia tulevaisuuden katsojia. Olen tosi iloinen kouluyhteistyöstä myös siitä syystä, että pidän teatteri-ilmaisun opetusta olennaisena jokaisen lapsen mahdollisuutena ja oikeutena”, Oulun teatterin taiteellinen johtaja Alma Lehmuskallio painottaa.

”Myllytullin koulu on ollut meille aina luonteva ja tärkeä yhteistyökumppani ja on mahtavaa päästä avaamaan teatterin tekemistä syvemmin heidän oppilailleen. Teatteridiplomi mahdollistaa meille oman osaamisemme syventämisen kouluyhteistyöhön liittyen. Toivomme lasten ja nuorten löytävän jatkossa yhä useammin tiensä kävijöiksemme”, kertoo toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen.

Kummikoulusopimuksen uusiminen

Pilotoinnin aloituksen yhteydessä Oulun teatterin ja Myllytullin koulun kummikoulusopimus uusitaan ja sen allekirjoittavat taiteellinen johtaja Alma Lehmuskallio, toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen ja Myllytullin koulun rehtori Helena Pirilä.

Myllytullin koulu ja Oulun teatteri ovat tehneet jo kymmeniä vuosia tiivistä yhteistyötä. Kuvataideopettajat ovat oppilaidensa kanssa esimerkiksi valmistelleet lasten ja nuorten teatterifestivaaleille aiheisiin sopivia lavasteita. 

Vuonna 2009 Oulun teatteri lähti ainoana teatterina Suomessa mukaan nuorille suunnattuun Platform 11+ -hankkeeseen. Myllytullin koulu kysyttiin tuolloin mukaan, ja siitä lähtien visuaalinen sanataide on kuulunut koulun oppilaiden arkeen.  

Sopimuksen allekirjoitustilaisuus pidetään torstaina 21. lokakuuta kello 9 Oulun teatterin Pienellä näyttämöllä. Tilaisuudessa esiintyy Myllytullin koulun oppilaita.

Lue myös