Mun Oulu toivottaa hyvää syyslomaa – katso kootut menovinkit viikon viettoon

Syysloman aikana voi tehdä monenlaista; vierailla näyttelyissä, museoissa tai kävellä vaikka puistoissa katselemassa taideteoksia. Lisää vinkkejä jutussa. Kuva: arkisto/Harri Tarvainen

Julkaistu: Kirjoittaja: Petri Kristian Isoniemi

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun peruskouluissa ja lukioissa on syysloma lokakuun 25. päivän ja 29. päivän välisenä aikana. Oulun kaupunki järjestää erilaista tekemistä lapsille ja nuorille kyseisenä ajanjaksona. Oulun nuorisotiloilla on tarjolla paljon toimintaa maksutta syyslomaviikolla, jolloin viisi nuorisotilaa on avoinna eri päivinä. Nämä ovat Kastellin, Kiimingin, Rajakylän ja Ritaharjun nuorisotilat sekä Nuorten Bysis.

Kaupungin nuorisopalvelut ja liikuntapalvelut järjestävät yhdessä tapahtuman nimeltä X-ON, joka on nuorille suunnattu liikunnan ja vapaa-ajan tapahtuma. X-ON:issa on mahdollista kokeilla erilaisia lajeja. Kyseinen tapahtuma on myös maksuton ja avoin kaikille. Tapahtuma järjestetään tiistaina ja keskiviikkona kello 11.00 ja kello 18.00 välisenä aikana, jolloin ei ole scoottausta tai skeittausta. Tapahtuma järjestetään jälleen torstaina kello 11.00 ja 15.00 välisenä aikana, jolloin on scoottausta, skeittausta bmx-pyöräilyä. Omat välineet täytyy ottaa mukaan.

Heinäpään jalkapallohallilla on yleisövuorot maanantaista perjantaihin kello 12.30 ja 15.00 välisenä aikana, jolloin käytössä ovat lohkot 2 ja 3. Raatin uimahalli ja uimahalli Vesi-Jatuli ovat avoinna normaaliin tapaan syyslomaviikolla. Oulun uimahalli on avoinna normaalisti muutoin, mutta perjantain 29. lokakuuta ja sunnuntain 31. lokakuuta välisenä aikana järjestetään Ruskauinnit.

Luistelukausi alkaa sään salliessa

Raksilan ja Pateniemen tekojäät avataan sään salliessa luistelukäyttöön maanantaista 25. lokakuuta alkaen. Raksilan tekojäällä on kaikille avoimia ja maksuttomia yleisöluisteluvuoroja maanantaista perjantaihin kello 9.00 ja 15. 00 välisenä aikana. Yleisövuorot jatkuvat syysloman jälkeen Raksilassa keskiviikkoisin, lauantaisin ja sunnuntaisin kello 18.00 ja 21. 00 välisenä aikana aina siihen saakka, kunnes luistelukentät saadaan jäädytettyä eri kaupunginosissa.

Kenttä on jaettu kahteen osaan, joista toinen on suunnattu mailattomille ja toinen on suunnattu mailallisille luistelijoille. Turvallisuussyistä johtuen kentälle ei saa tuoda jääkiekkoja, mutta toisella kenttäpuoliskolla voi pelata palloilla ja muilla pehmeillä välineillä.

Pateniemen tekojää avataan luistelukäyttöön maanantaina 25. lokakuuta. Kyseinen tekojää on vastaisuudessa avoinna joka päivä kello 7.30 ja 21.30 välisenä aikana, jolloin siellä on kaukalo ja yleisöluistelualue. Mailoilla, palloilla ja kiekoilla pelaaminen on sallittua vain kaukalossa.

Kaukalossa ei ole varattuja vuoroja syyslomaviikolla, joten se on kaikkien käytössä. Kaukalossa on yleisövuorot syyslomaviikon jälkeen kello 15.00 ja 17.30 välisenä aikana, mutten muutoin kaukalo on ensisijaisesti varattujen vuorojen käytössä. Liikuntapalvelut suosittelee kypärän käyttöä luistellessa turvallisuussyistä. Koronan leviämisen ehkäisemiseksi suositellut turvavälit ovat voimassa myös kentän vieressä olevilla penkeillä ja pukukopeissa.

Kirjastojen aukioloihin muutoksia

Syyslomaviikko vaikuttaa Oulun kirjastojen aukioloaikoihin. Aseman kirjasto on suljettu viikolla 43. Jäälin, Kastellin, Kellon, Martinniemen, Pateniemen, Puolivälinkankaan, Yli-Iin ja Ylikiimingin kirjastot ovat omatoimikäytössä aukioloaikojen mukaisesti. Kirjastoon pääsee sisälle kirjastokortilla ja PIN-koodilla. Muut kirjastot ovat avoinna normaaliin tapaan syysaukiolon mukaan. Kirjastojen aukioloajan löytyvät kirjaston verkkosivuilta.

Pohjois-Pohjanmaan museo on avoinna myös syyslomaviikolla keskiviikosta sunnuntaihin kello 10.00 ja 17.00 välisenä aikana. Museoon on vapaa pääsy. Tiedekeskus Tietomaa on avoinna päivittäin kello 10.00 ja 18.00 välisenä aikana. Kyseiseen paikkaan on sisäänpääsymaksu.

Lisää tapahtumia löytyy myös Mun Oulun tapahtumakalenterista