Mun Oulu löytyy nyt myös Radio Kalevasta – lähetykset aina maanantaisin ja uusinta keskiviikkoisin

Oulun viestintäjohtaja Mikko Salmi ja Radio Kalevan päätoimittaja Sini Salmirinne ovat lyöneet hyttyyt yhteen ja tuovat Oulun kaupungin sisältöjä suoraan radioaalloille. Lähetykset juontaa Salmirinne. Kuva: Sanna Krook/Maiju Pohjanheimo

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Carita Forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Ensi maanantaista 8. huhtikuuta lähtien Mun Oulu löytyy myös Radio Kalevan aalloilta. Mielenkiintoisia vieraita ja henkilöhaastatteluja kuullaan aina maanantaisin kello 10 ja uusintana keskiviikkoisin. Taustalla on uudenlainen yhteistyö Oulun kaupungin viestinnän ja Radio Kalevan kanssa.

Vajaan tunnin mittainen lähetys Mun Oulu Radio Kalevassa lähetetään joka maanantai kello 10 kesäkuun loppuun asti. Kyseessä on pilotti, jossa kokeillaan uudenlaista viestintäyhteistyötä Oulun kaupungin ja Radio Kalevan kanssa.

”Radio Kalevan ja Mun Oulun yhteistyö avaa oululaisille uudenlaisen ikkunan kaupungin päätöksentekoon, tapahtumiin ja ajankohtaisiin kaupunkikehityshankkeisiin. Innostava uusi konsepti”, toteaa Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi.

Lähetyksen alkupuoli koostuu 20 minuutin teemahaastatteluista, jossa studiossa pääsee ääneen esimerkiksi joku kaupungin virkamies, päättäjä tai sidosryhmähenkilö. Aiheita tulee olemaan laidasta laitaan: miltä Oulun talous näyttää, mitä Oulu2026:n juhlavuodesta voidaan kertoa, millainen taide- ja museokeskus Ouluun rakentuu, millainen tapahtumakaupunki Oulu on, miten Oulun nuoret voivat henkisesti tai miten oululaisten hyvinvoinnista huolehditaan.

Persoonallista twistiä kaupungista

Lähetys päättyy Päättäjänurkkaan, jossa niin ikään on vieraana kaupungin edustajia ja päättäjiä teemalla Sydänasioita. Vieras voi esitellä vaikka lempipaikkansa Oulussa, kertoa harrastuksistaan ja samalla puhutaan työstä tai poliittisista näkemyksistä. Päättäjänurkka ei politikoi, vaan tuo päättäjiä tutuksi Oulun kaupunkilaisille.

Lähetyksen keskiosassa on tärppejä ja uutisia Mun Oulun verkkolehdestä sekä Mun Oulun tapahtumakalenterista. Ohjelman juontaa ja toimittaa Radio Kalevan päätoimittaja Sini Salmirinne.

”Radio Kaleva on täräytellyt ääntä eetteriin jo kokonaisen kahden vuoden ajan. Keskusteluja, kohtaamisia ja käsin poimittua musiikkia – siinä tiivistyy se, mitä pieni tehotiimimme tarjoilee”, hän sanoo.

”Me uskomme persoonalliseen tekemiseen, koska se on niin kuin kiekkomiehet pruukaavat sanoa: pitää pelata omaa peliä. Niinhän Oulunkin pitää erottua juuri niillä omilla, persoonallisilla jutuillaan. On aivan mahtavaa päästä tämän uuden yhteistyön kautta avaamaan, kuinka Oulua tällä hetkellä kehitetään ja tekemään tutuksi ihmisiä työn takana”, Salmirinne lisää.

Mun Oulu Radio Kalevassa maanantaisin kello 10, uusintana keskiviikkoisin kello 14 taajuudella Oulu 95,0 MHz.