Mun Oulu -gallup: Kaupunkilaiset äänestivät OULU-kirjaimet Hupisaarille – ohikulkijat vastaanottivat paikan ristiriitaisin mielipitein

Juhannuksen tienoilla Oulun Hupisaarille kohoaa OULU-kirjaimet. Kuvat: Oulun kaupunki ja Antti A.T. Leinonen

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Antti Ahti Tapani Leinonen

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Alun perin OULU-kirjaimet oli kaavailtu sijoitettaviksi keskustan läheisyyteen Torinrantaan, mutta se kariutui aivan viime hetkillä siihen, että paikka tuli todetuksi liikennettä mahdollisesti vaarantavana. Pulmalliseksi osoittautuneen paikan sijaan oululaiset saattoivat helmikuun aikana äänestää mieleistään vaihtoehtoa neljästä uudesta sijoituspaikasta. Mun Oulu kysyi, mitä mieltä oululaiset olivat Hupisaarista.

Ääniä kertyi lopulta yli 3500 kappaletta, joten osallistumisen voi nähdä todella innoittaneen kaupunkilaisia. Voittajaehdokas Hupisaaret rohmusi 1556 ääntä.

Alustavasti juhannuksen tienoilla Hupisaarille sijoitettavat ekobetoniset OULU-kirjaimet ovat valettu Oulun yliopiston kehittämästä ekobetonista, joissa ei ole lainkaan sementtiä ja niiden valmistuksessa on hyödynnetty teollisuuden ylijäämämateriaaleja.

Anssi Hanhela, Oulu

Anssi Hanhelalle OULU-kirjainten tulo Hupisaarille oli uutta tietoa, mutta sijoituspaikkaa hän piti hyvänä.

”Ihan mielenkiintoinen paikka, mutta mielestäni tällaista ei tarvittaisi ollenkaan.”

Raili Säily, Oulu

Raili Säilylle OULU-kirjaimet olivat tuttu hanke, mutta hän ei ollut vielä kuullut niiden sijoitettavan juuri Hupisaarille.

”Minulle tämä paikka kyllä passaa. Toisaalta minusta se olisi voinut mieluummin olla Oulun keskustassa.”

Lumia Tuorila, Oulu

Hanke kaupungin nimikkokirjaimista ei ollut Lumia Tuorilalle tuttu. Paikkavalintaa Hupisaarille hän piti hieman erikoisena.

”Ehkä vähän omituista, kun patokin on tuossa.”

Jos Tuorila olisi saanut päättää, hän olisi sijoittanut OULU-kirjaimet Torinrantaan.

Ritva Paakka, Oulu

Ritva Paakalla oli kyllä tietämystä hankkeesta, mutta hänen näkemyksensä OULU-kirjainten pystyttämisestä Hupisaarille oli täysin väärä valinta.

”Minusta niitä ei pitäisi sijoittaa tänne, koska pilaavat maiseman. Mielestäni kylmät betonikirjaimet eivät sovellu mihinkään, vaan niiden pitäisi olla luonnonläheistä.”

Minna Vähämaa, Oulu

Minna Vähämaa ei ollut aiemmin kuullut OULU-kirjaimista, mutta oli kyllä tietoinen vastaavista hankkeista muissa kaupungeissa.

”Ihan hyvä paikka. Ainolan puisto on paikka, jossa ihmiset tykkäävät liikkua”, Vähämaa sanoo. Lisäksi OULU-kirjainten taustalle sijoittuvat suihkulähteet olivat hänestä positiivinen juttu.

Mielipidettä vaihtoehtoiseen sijoituspaikkaan hänellä ei ollut.
”Ei tule mitään mieleen, koska olen asunut vasta kaksi vuotta Oulussa.”