Miten kulttuuri ja taide voivat olla osa katukuvaa? Oulu2026 kutsuu keskusteluun

Oulu2026 järjestää keskustelutilaisuuden "Taide valtaa kaupungin" torstaina 8.10. Kuva: Oulu2026, Kati Leinonen.

Julkaistu: Kirjoittaja: Annu Maarit Höttönen

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Ensimmäisen vaiheen hakukirja lähti Oulu2026-projektilaisten käsistä mutta sisältö valmistelttin laajassa yhteistyössä eri sidosryhmien kanssa. Työstäminen alkoi vuonna 2017 yhdessä Oulun koululaisten kanssa – lapset pääsivät kertomaan, millaisessa Oulussa he haluaisivat asua vuonna 2026. Yhteistyötä on tehty myös satojen yhdistysten ja kulttuurialan toimijoiden kanssa. Hankkeen etenemisestä on kerrottu useissa eri tilaisuuksissa päättäjille ja muille sidosryhmille. Kuntalaisia on tavattu muun muassa kirjastoissa ja ostoskeskuksissa.

Oulu2026-projektitiimi valmistelee nyt toisen vaiheen hakukirjaa. Hakukirja jätetään ministeriölle huhtikuussa ja valinta kulttuuripääkaupungista kuullaan 2.6. Helsingissä.

Jälleen kierretään tapaamassa kuntalaisia ja sidosryhmiä.

”Kierrämme laajaa pohjoista Suomea tapaamassa sidosryhmiämme ja kuntalaisia. Järjestämme keskustelutilaisuuksia Oulussa ja kierrämme ostoskeskuksissa. Aivan jokaista emme voi kohdata mutta uskomme saavamme pohjoisen äänen hakukirjaamme”, kertoo hankejohtaja Piia Rantala-Korhonen matkaltaan kohti Kuusamoa, joka on yksi yhteistyökunnista.

Avoin keskustelutilaisuus taiteesta katukuvassa

Oulu2026-hakukirjassa katsotaan kohti tulevaisuutta. Projektin tavoitteena on kehittää alueen elinvoimaa kulttuurin ja taiteen voimin.

Hanke järjestää Taide valtaa kaupungin -keskustelutilaisuuden, jossa aiheena ovat miten taide ja kulttuuri voivat näkyä katukuvassa ja millaisia kulttuurikeskuksia Ouluun tarvitaan. Tilaisuus järjestetään torstaina 8.10. klo 17. Osallistua voi paikan päällä tai etänä. Osallistumiseen liittyvät tiedot löytyvät Oulu2026:n sivuilta.

Lue myös