Matkailuneuvonnan kesätyöntekijät ideoivat patsaskävelyn

”Konttipyörä pysähtyy tavallista polkupyörää nopeammin ja välillä on tullut peräänajo, kun toinen meistä pyöräilee konttipyörän takana”, nauravat kaupungin kesätöissä ystävystyneet Eveliina Väinölä (vas.) ja Roosa Nousiainen.

Kaupunki

Julkaistu:

Jaa sosiaalisessa mediassa:

 

Yksi kaupungin tarjoamista kesätyöpaikoista oli matkailuneuvonta, jonne palkattiin kauppatieteitä opiskelevat Roosa Nousiainen ja Eveliina Väinölä. He työskentelivät kiertävinä matkailuneuvojina.

”Olemme liikkuneet konttipyörällä torilla, Rotuaarilla, Nallikarissa, Ainolan puistossa ja rautatieaseman edessä juna-aikataulujen mukaan. Konttipyörä on herättänyt ihastusta, usein lapsetkin haluavat testata sitä.”

Kaukaisin turisti Taiwanista

Suurin osa Oulussa kesällä vierailleista turisteista oli kotoisin Euroopasta; Saksasta, Espanjasta, Ranskasta ja Italiasta, varsinkin loppukesästä. Alkukesästä katukuvassa vilisi ruotsalaisia ja norjalaisia. Heinäkuun puolivälissä brittialus toi kaupunkiin puolestaan 1500 englantilaista. Kaukaisin kesällä tavattu turisti oli kotoisin Taiwanista.

”Myös paikkakuntalaiset käyvät juttelemassa kaupungilla liikkuessaan, ja monen oululaisen kanssa moikkailemisesta on tullut tapa tavatessamme vapaa-ajallakin.”

”Moni haluaa löytää esimerkiksi Hupisaarten edessä olevien suihkulähteiden luo.”

Nousiaisen ja Väinölän mukaan turistit kyselevät eniten karttaa Oulusta.

”Tai vinkkejä siihen, mitä täällä voisi tehdä päivän tai kahden vierailulla. Joskus matkailija tulee näyttämään esitteestä kuvaa paikasta, jossa hän haluaisi käydä. Moni haluaa löytää esimerkiksi Hupisaarten edessä olevien suihkulähteiden luo.”

Väinölä katselee itsekin Oulua tuorein silmin, sillä hän muutti kaupunkiin Kajaanista pari vuotta sitten opiskelujen perässä. Merellisyys viehättää sisämaasta muuttanutta.

”Oulu on sopivan kokoinen paikka; riittävän iso, että kaikki tarpeelliset palvelut löytyvät ja tarpeeksi pieni, että liikkuminen paikasta toiseen käy vaivattomasti. Torilta Nallikariin liikennöivä vesitaksi on ollut mukava uudistus ja tuo meren lähelle.”

Paras kesätyöpaikka ikinä

Markkinoinnista ja matkailusta kiinnostuneille Nousiaiselle ja Väinölälle on kesätyöstä hyötyä myös yliopistossa, sillä työskentely hyväksytään opintoihin kuuluvana harjoitteluna. Kaksikko hehkuttaa kilpaa matkailuneuvontaa kesätyöpaikkana. Työtehtävät ovat olleet monipuolisia ja innostavia.

”Meihin on luotettu ja meille on annettu vapautta toteuttaa omia ideoita itsenäisesti.”

”Kyllä tämä on ollut paras kesätyöpaikka ikinä! Meihin on luotettu ja meille on annettu vapautta toteuttaa omia ideoita itsenäisesti.”

Ideoinnin seurauksena syntyi muun muassa suosituksi osoittautunut patsaskävely.

”Matkailijat kyselivät meiltä listaa patsaista, mutta päädyimme tekemään patsaskartan. Merkitsimme siihen parikymmentä patsasta keskustan tuntumasta.”

”Olemme myös päivittäneet somekanavia ja ideoimme Instagramiin Even ja Roosan kesävinkkauksen, jossa viikoittain annoimme suosituksia käyntikohteista. Ehdotimme vierailua esimerkiksi Oulun taidemuseossa, Pikisaaren kulttuurikohteissa tai Nallikarin luontopoluilla.”