Matkailun nousu jatkuu: helmikuussa ulkomaisten kävijöiden määrä kasvoi kolmanneksen viime vuodesta

Oulun seudun ympärivuotisen matkailun kehittäminen näkyy tilastoissa. Muun muassa Nallikarin talvikylä houkuttaa vieraita. Kuva: Visit Oulu

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Uusimpien matkailutilastojen mukaan Oulun alueen kansainvälinen matkailu on vahvassa nosteessa: ulkomailta tulleiden matkailijoiden määrä Oulussa kasvoi helmikuussa 33 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Oulussa kansainvälisten matkailijoiden määrä tämän vuoden helmikuussa oli 6 200. Oulun seudun matkailualueet yhdistävällä Pohjolan rengastiellä kansainvälisiä matkailijoita vieraili helmikuussa 19 500, joten kansainvälinen matkailu kasvoi koko Oulun seudulla 26 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Eniten kansainvälisiä matkailijoita niin Ouluun kuin Pohjolan rengastielle saapui helmikuussa Saksasta. Saksalaisten jälkeen suurimpia kansainvälisiä matkailijaryhmiä Oulussa olivat ruotsalaiset, englantilaiset ja yhdysvaltalaiset matkailijat. Pohjolan rengastielle puolestaan saavuttiin Alankomaista, Belgiasta ja Kiinasta.

”Pitkäjänteinen yhteistyö alueen kansainvälisen matkailun kehittämiseksi alkaa näkyä tilastoissa. Myös viesti matkailualan kansainvälisistä tapahtumista, joihin olemme viime kuukausina osallistuneet, on selvä: nyt haetaan vaihtoehtoa Suomen tunnetuimmille matkakohteille, ja pienemmät piilotetut helmet kiinnostavat kansainvälisiä matkanjärjestäjiä ja matkailijoita. Myös kiinnostus Oulun koulutusmatkailun mahdollisuuksia kohtaan on ollut suurta”, kertoo Oulun Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari tiedotteessa.

 

Viesti matkailualan kansainvälisistä tapahtumista, joihin olemme viime kuukausina osallistuneet, on selvä: nyt haetaan vaihtoehtoa Suomen tunnetuimmille matkakohteille, ja pienemmät piilotetut helmet kiinnostavat kansainvälisiä matkanjärjestäjiä ja matkailijoita.
Oulun Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari

Helmikuu 2024 oli euromääräisen majoitusmyynnin osalta mittaushistorian paras helmikuu sekä Oulussa että Pohjolan rengastiellä. Oulussa majoitusmyynti ylsi 4,1 miljoonaan euroon ja kasvoi 9 prosenttia viime vuoden helmikuuhun verrattuna. Pohjolan rengastien majoitusmyynti puolestaan oli 6,3 miljoonaa euroa ja kasvoi 6 prosenttia viime vuodesta.

Rekisteröityjen majoitushuoneiden käyttöaste oli Oulussa hieman yli 70 prosenttia ja Pohjolan rengastiellä yli 60 prosenttia.