Kenttätien palvelukeskus muuttaa juhannuksen alla Kontinkankaalle

Kenttätien palvelukeskus muuttaa Myllytullista Kontinkankaalle. Kuva: Sanna Krook / arkisto

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Asunnottomuutta kokeville henkilöille tilapäismajoitusta tarjoava Kenttätien palvelukeskus muuttaa Myllytullista Kontinkankaalle tiistaina 18. kesäkuuta. Samalla käyttöön saadaan lisää asiakaspaikkoja.

Kenttätien palvelukeskukselle ja päiväkeskus Huilille Kontinkankaalta remontoidut tilat otetaan käyttöön juhannusviikolla. Samassa rakennuksessa osoitteessa Kajaanintie 48 C toimivat myös Pohteen päihdeklinikka ja viikonloppuisin avoinna oleva selviämisasema.

Vastuuyksikköpäällikkö Katja Karppinen kertoo, että muutto on pysyvä, mutta vanha nimi Kenttätien palvelukeskus säilyy uudesta osoitteesta huolimatta ainakin toistaiseksi.

Oulun Tilapalvelut -liikelaitokselta kerrotaan, että Kenttätien rakennus menee myyntiin palvelukeskuksen muuton jälkeen, koska kaupungilla ei ole rakennukselle tarvetta.

Uusissa tiloissa Kontinkankaalla on yhteensä 50 asiakaspaikkaa: 46 sänkypaikkaa 2–3 hengen huoneissa ja neljä patjapaikkaa neljän hengen huoneessa. Vanhoissa tiloissa Kenttätiellä virallisia asiakaspaikkoja on ollut 38, mutta lisäpaikoille asiakkaita on voitu ottaa enemmän.

”Saamme nyt tilat, jotka sopivat paremmin tarpeisiimme. Tilapäismajoituksen asiakaspaikkoja on enemmän, ja päiväkeskus Huilille tulevat isommat ja väljemmät tilat. Yömajoituksen ja päiväkeskuksen puolet on nyt myös selkeämmin eroteltu toisistaan”, Karppinen kertoo Pohteen tiedotteessa.

Matalan kynnyksen apua

Kenttätien palvelukeskukseen otetaan yöksi henkilöitä, jotka kokevat asunnottomuutta. Asiakkaaksi pääsee kysymällä yöpaikkaa Kenttätien palvelukeskuksen henkilökunnalta tai oman sosiaalityöntekijän tai muun viranomaisen ohjaamana.

Kenttätien palvelukeskuksen yhteydessä toimiva päiväkeskus Huili on matalan kynnyksen kohtaamis- ja neuvontapaikka asunnottomuutta kokeville tai asunnottomuuden uhan alla oleville päihteitä ongelmallisesti käyttäville henkilöille. Huilissa voi myös viettää aikaa, käydä peseytymässä, pestä pyykkiä, levähtää ja syödä maksuttoman aamupalan ja lounaan. Huili on auki arkisin kello 8–15 ja viikonloppuisin kello 9–17 ja siellä voi asioida nimettömänä.

Uusiin tiloihin muuttaa myös Kenttätien palvelukeskuksen Aste-toiminta, joka tarkoittaa päihteitä ongelmallisesti käyttävien asunnottomien henkilöiden tukemista asunnon haussa ja kuntoutumisessa.

Päiväkeskus Huili on muuton vuoksi kiinni 15.–18. kesäkuuta. Tilapäisasumisen aukioloihin muutto ei vaikuta.

 

Juttua päivitetty 5.6. klo 16.15: lisätty tieto rakennuksen myyntiin laittamisesta.