Kaupunginjohtaja Päivi Laajala: Oulun kaupunki ei hyväksy henkilöstöön kohdistuvia kunnianloukkauksia

Oulun kaupunki ja kaupunginjohtaja Päivi Laajala tuomitsevat arvostelut viranhaltijoihin tai luottamushenkilöihin niiden ylittäessä selvästi hyväksyttävyyden rajat. Kuva: arkisto/Sanna Krook

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun käräjäoikeus tuomitsi perjantaina 17. joulukuuta kunnianloukkauksesta sakkoihin ja korvauksiin entisen oululaisvaltuutetun ja tämän varavaltuutettuna toimineen henkilön.

Kunnianloukkaukset kohdistuivat kaupungin viranhaltijaan, joka oli ollut vetämässä vuoden 2017 kuntavaaleihin liittyvää vaalipaneelia, jonka järjestäjänä oli Oulun kaupunki. Oikeus katsoi arvostelun kohdistuneen viranhaltijaan henkilönä ylittäen selvästi hyväksyttävyyden rajat.

”Oulun kaupunki ei hyväksy kaupungin viranhaltijoihin, työntekijöihin tai luottamushenkilöihin kohdistuvia kunnianloukkauksia. Kaupunki ei myöskään hyväksy kaupungin viranhaltijoihin, työntekijöihin ja luottamushenkilöihin henkilönä kohdistuvaa tai heidän tehtäviensä hoitamiseen liittyvää hyväksyttävyyden ylittävää arvostelua”, toteaa kaupunginjohtaja Päivi Laajala julkilausumassaan.

”Mikäli kunnianloukkauksia taikka henkilöön tai tehtävien hoitamiseen kohdistuvaa hyväksyttävyyden ylittävää arvostelua kaupungin viranhaltijoihin, työntekijöihin tai luottamushenkilöihin kohdistuu, on kaupunki valmis tukemaan ja auttamaan kohteeksi joutunutta henkilöä kaikissa toimenpiteissä tilanteen korjaamiseksi ja oikeuden hakemiseksi”, hän linjaa.