Kaupungin yrittäjäpalkinnot ohjelmistoalan yritykselle, tuotantoyhtiölle ja arkkitehtitoimistolle

Kaupunki jakoi perinteiset yrittäjäpalkintonsa keskiviikkona. Kuva: Business Oulu

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Petteri Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun kaupungin vuosittainen yrittäjäpalkintojen luovutustilaisuus järjestettiin keskiviikkona 1. kesäkuuta. Palkinnot jakoi kaupunginjohtaja Päivi Laajala.

Yrittäjäpalkinnot myöntää Business Oulu -liikelaitoksen johtokunta. Vuodelta 2021 Business Oulun johtokunta päätti myöntää vuoden startup-yrityksen palkinnon Buutti Oy:lle, vuoden vientiyrityksen palkinnon NTRNZ Media Oy:lle ja Stiiknafuulia-palkinnon UKI Arkkitehdit Oy:lle.

Intohimona ohjelmointi

Vuoden oululaisena startup-yrityksenä palkittu Buutti Oy on vuonna 2017 perustettu ohjelmistoalan yritys. IT-konsultointi- ja ohjelmistokehityspalveluja tarjoava yritys työllistää noin 90 ICT-asiantuntijaa ohjelmistokehityksen ja -koulutuksen parissa. Pääkonttori on Oulussa sekä sivutoimipisteet Helsingissä ja Tampereella. Tällä hetkellä Buutti Oy hakee kasvua kansainvälisiltä markkinoilta.

Yrityksellä on jo perustamisesta asti ollut selkeä tavoite: auttaa ihmisiä kehittämään intohimoaan ohjelmointiin. Tänä aikana yrityksen koulutukset ovat auttaneet yhteensä 3300:a nuorta, opiskelijaa ja työtöntä kehittämään ohjelmointitaitojaan.

”Olemme kehittäneet Buutilla viisi vuotta oululaista tietotekniikkaosaamista, innostaneet niin nuorempia kuin vanhempiakin alalle sekä tarjonneet asiakasyrityksillemme korkean asiantuntijuuden ohjelmistokehitystä. Oulu on kotikaupunkina mahdollistanut yrityksemme kasvamisen lyhyessä ajassa neljän perustajajäsenen pikkupajasta sadan hengen IT-yritykseksi. Olemme erittäin otettuja saamastamme tunnustuksesta”, sanoo Buutti Oy:n operatiivinen johtaja Miikka Salmi.

Viihdettä, jolla on väliä

Vuoden oululaiseksi vientiyritykseksi valittu NTRNZ media Oy on sisällöntuotantoon ja markkinointiin erikoistunut yritys. Se tekee tuotantoja kansainvälisistä dokumenteista palkittuihin tv-sarjoihin ja markkinointiin. Yhtiön tuotantoa on muun muassa Ylellä esitettävä menestyssarja Eränkävijät.

Yritystä inspiroi ja johtaa ajatus “viihteestä, jolla on väliä”: hyvä sisältö on merkityksellistä yhteiskunnalle, ympäristölle, asiakkaille ja jokaiselle yrityksessä työskentelevälle.

”Tunnen suurta ylpeyttä superlahjakkaasta tiimistämme, yhteistyökumppaneistamme, rahoittajistamme ja asiakkaistamme. Olemme pystyneet rakentamaan kaiken kestävien ja merkityksellisten arvojen varaan. Eränkävijät alleviivaa luonnon monimuotoisuutta ja puhuu meille luonnon puolesta. Suurin kansainvälinen menestyksemme, Vaietut arktiset sodat, on sotaa vastustava dokumenttisarja, joka muistuttaa, että toisen maailmansodan kauhut eivät saa toistua enää koskaan”, toteaa NTRNZ median perustaja ja vastaava tuottaja Teemu Hostikka.

”Olemme tehneet vuosia töitä kansainvälistymisen eteen. Jokainen työntekijä on tehnyt osansa ja ylittänyt itsensä, jotta olemme päässeet sille laatutasolle, mitä kansainvälinen menestys vaatii. Tuntuu todella hienolta, että tämä työ huomioidaan näin hienolla tavalla kotikaupunkimme toimesta”, sanoo NTRNZ median toimitusjohtaja Hanna Mustonen.

Perinteikäs arkkitehtiyritys

Stiiknafuulia-yrittäjäpalkintoa myönnettäessä kiinnitetään huomiota muun muassa siihen, että palkinnonsaaja on pitkäjänteisellä, vakiintuneella ja kannattavalla toiminnallaan vaikuttanut merkittävästi Oulun kaupungin elinkeinoelämään, toiminut vastuullisesti ja aktiivisesti oululaisessa sekä herättänyt positiivista henkeä omalla toiminnallaan.

Nyt palkittu UKI Arkkitehdit Oy on pitkät perinteet omaava arkkitehtialan yritys. Yritys on perustettu vuonna 1958 Oulussa ja toimii nykyään ympäri Suomea ja myös ulkomailla. Kuuden vuosikymmenen aikana yritys on  suunnitellut tuhansia kohteita. Yrityksen toiminta perustuu eettisesti ja ekologisesti kestävään tapaan toimia luotettavana suunnitteluosapuolena.

Yritys on toiminut aktiivisesti Oulun alueen elinkeinojen kehittämiseen liittyvissä verkostoissa ja edesauttanut alueen muiden yritysten kehitystä toimimalla aktiivisesti rakennusalan vientiin liittyvissä toimenpiteissä.

”Kun kuulimme palkinnosta, ensimmäinen tunne oli kiitollisuus siitä, että meitä oli monelta taholta ehdotettu Stiiknafuulian saajaksi. Se, että meidät tällä tavalla noteerataan merkittävänä alueen toimijana, lämmittää kaikkia pitkäaikaisia työntekijöitämme erityisesti. Arvostamme myös sitä, että visuaalisen alan tekijöinä saamme palkintona nimenomaan oululaisen taiteilijan työn”, sanoo UKI Arkkitehtien toimitusjohtaja Mikko Heikkinen.

Stiiknafuulia-palkintona UKI Arkkitehdeille luovutettiin taiteilija Tiina Vehkaperän reliefityylinen teos Vilja tuulee.