Kaupungilta kesälaitumille -sarja, osa 9: Digi- ja ICT-johtaja Matinmikko irtautuu arkityöstä hevosten kanssa

Tapio Matinmikko on aina elänyt ympäristössä, johon kuuluvat hevoset. Kuva: Sanna Krook

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Tapio Matinmikko kertoo, että perheen kesälomakohteet valikoituivat perheenjäsenten yksimielisyyden perusteella.

”Lisäksi ne saavuttaa helposti ja ovat sekä kaupunki- että rantakohteita. Barcelonassa olen käynyt ja nähnyt Sagrada Familian. Se on vaikuttava ja haluan näyttää sen myös perheelle.” 

Maiseman vaihto tekee loman

Matinmikolle on tärkeää, että ulkomailla tehdään muutakin kuin löhötään. Historian ystävälle matkakohteissa olisi hyvä olla jotain menneisyyteen painottuvaa nähtävää ja koettavaa. 

”Tämä kesähän on poikkeuksellinen siksi, että pääsee ulkomaille mitä ei ole tapahtunut kahteen vuoteen. Kun kuulee vierasta kieltä ja nauttii maan ruokakulttuurista ja historiallisista kohteista, sellainen maiseman vaihto tekee lomasta loman.” 

Koti-Oulussa Matinmikko rentoutuu maaseutuympäristössä mihin liittyvät hevoset.

”Meillä on ollut hevosia lapsuudesta asti kotona ja tyttöni ratsastaa. Se on täydellistä irtaantumista arkityöstä. Äimärautiolla meillä on oma ratsuhevonen ja siellä puuhailen arkisia askareita: siivoan karsinoita ja korjaan hevostarhaa. Tytölle olen autokuskina, jos hevosta pitää kuljettaa.”  

Aina rakentamassa

Kesälomallaan Matinmikko jatkaa myös sähkökitaran rakentamista. Kitaroita hän tekee, vaikka ei itse niitä koskaan soitakaan. Tällä hetkellä on työn alla Fenderin Telecaster-kitara.

”Ehkä kitarani jäävät perikunnalle. Rakennan aina kaikkea, mutta omassa talossa alkaa rakentaminen olla loppu. Kitaroiden rakentaminen on erittäin rentouttavaa ja haasteellista. Siinä ei voi työasioita miettiä sillä kun teet virheen, se näkyy heti. Pitää keskittyä.”

Kitaroiden puuosat Matinmikko valmistaa itse, mutta ihan loppuun asti kotivälineillä kitaroita ei rakenneta. Niinpä hän viimeistelee ne Oulu-opistolla talvisin. Silloin häneltä valmistuu yhdestä kahteen kitaraa. 

”Tuliko hyvä kitara vai ei, sitä en tiedä, kun en itse soita.” 

Samalla kun jää lomalle, Matinmikko tiedostaa, että työt eivät tekemällä lopu. 

”Hommat viimeistellään niin, että voi mahdollisimman huolettomasti siirtyä lomailemaan. Sähköposteja en lue loman aikana, mutta pidän puhelinta päällä. Tässä asemassa ei voi neljäksi viikoksi heittäytyä aivan saavuttamattomaksi”, Matinmikko toteaa.