Kaupungilta kesälaitumille -sarja, osa 8: Muutto, liikunta ja englannin opiskelu siivittävät yhdyskuntajohtajan kesää

Yhdyskuntajohtaja Marko Kilpeläinen on jo ennättänyt golfkentälle. Kuva: Sanna Krook

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Tärkeitä lomailussa Marko Kilpeläiselle ovat luonto ja liikkuminen, niihin kun kiireinen työarki ei anna mahdollisuuksia siinä määrin kuin olisi toive. Kuntosali, juokseminen ja golf ovat lempilajejaan kesällä. 

”Mökillä käyn monta kertaa päivässä järvessä uimassa jonkinlaisen lenkin, minullahan on uintiharrastustaustaa nuoruudesta. Lomalla tärkeää on myös nukkua hyvin. Siitäkin pidän huolta, että puolet lomasta on ei-ohjelmoitua.”

Kilpeläinen on alkanut kehittää kielitaitoaan ja siksi lomaan kuuluu englanninkielisten dekkarien kuuntelua. Jo Nesbø ja Lars Kepler ovat suosikkeja. 

”Molemmilta kirjailijoilta olen lukenut kaikki ja odotan aina seuraavaa kirjaa. Dekkarit aloitin Wallanderista aikuisiällä, kun ystävä vinkkasi, ja se olikin sitten menoa.” 

Työkonettakin auotaan

Tässä kesälomassa on myös poikkeuksellisia piirteitä.

Ensinnäkin se on tavanomaista lyhyempi. Toiseksi kesällä myös vaimon on tarkoitus muuttaa Ouluun Laihialta missä Kilpeläinen työskenteli ennen Oulua, Poria ja Kurikkaa 13 vuotta Laihian kunnan teknisenä johtajana. 

”Sitten kun meille tulee yksi yhteinen koti, lataan kesälomaan odotusta siitä, että löytäisimme lomallani Oulussa hienoihin luontopaikkoihin.”  

Kilpeläinen huomasi muutamia vuosia sitten, että lomalla voi lukea sähköpostejakin. Näin töihin paluusta tulee hallittu ilman isoja yllätyksiä. Työkoneen hän avaa muutamana päivänä viikossa. 

Oulussa Kilpeläinen on toiminut yhdyskuntajohtajana vuoden. 

”Vastaanotto on ollut hyvä ja paljon on ollut opittavaa. Lähestymistapaani ja näkemyksiänikin olen joissakin asioissa joutunut miettimään uusiksi. Työmäärä on iso, mutta monet asiat motivoivat”, Kilpeläinen summaa.