Kaupungilta kesälaitumille, osa 3: Hallintojohtaja Heikkinen niittää lomalla heinää Savossa, junailee Norjaan – ja säilyy silti valmiudessa

Heikkinen on vaimonsa Eijan kanssa kolunnut Euroopan eri kolkkia junalla varsin perusteellisesti. Tämän kesän suunniteltu interrail-keikka Norjaan saa toivon mukaan jatkoa talvella, kun suuntana on eteläinen Italia, Sisilia ja ehkä Maltakin, vaikkei sinne raiteita pitkin pääsekään. Kuva: Sanna Krook

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Mökkiloma Puulavedellä on kuulunut hallintojohtaja Ari Heikkisen kesälomaan viimeiset 29 vuotta. Siellä hän huolehtii esimerkiksi marjapensaiden tyhjennyksestä. Viinimarjapensas tuottaakin satoa hyvin. 

”Myös rantaniittyalueet ovat aikamoiset. Niittämällä saa niittykukat kukoistamaan ja niittohommaa olenkin tehnyt aika paljon.”

Etelä-Savon suunnalla Heikkinen saattaa suunnistaa Savonlinnan oopperajuhlille. Äitinsä asuu Siilinjärvellä ja hänen kanssaan tänä kesänä mennään katsomaan Tukkijoella-kesäteatteriesitys Nilsiän Louhosareenalla. 

Junalla Norjaan

Viiden viikon kesälomallaan Heikkinen lukee ”kaikenlaista”. Viime aikoina hän on tarttunut e-kirjoihin, joita odottaakin korkea sähköinen pino.  

Muutamia mainitaksemme: Juhana Torkin Puhevalta-Tarinan valta, Jan Vapaavuoren Ensimmäinen pormestari sekä Minna Lindgrenin Minun oopperani poikkeuksellisesti painettuna kirjana.

”Olen kuunnellut kaikki Lindgrenin Ylen podcastit ja oletan, että varmaan kirja perustuu siihen.”

Risto Isomäen eko- tai katastrofidekkarit näkyvät myös Heikkisen lukulistalla. 

Tänä kesänä loman jakajana toimii veljen tyttären tyttären heinäkuiset ristiäiset. Loppukesästä Heikkinen suuntaa vaimonsa kanssa junalla Ruotsiin ja Norjaan, sillä interrailin harrastaja on junaillut Norjaan viimeksi 15 vuotta sitten. 

Lomat pysyvät heinäkuussa

Oulun kesässä Heikkinen tykkää pyöräillä eri puolilla kaupunkia. 

”Ehdoton suosikkini on Nallikari ja suistoalueet. Oulussa on myös maailman parhaat lenkkeilymaisemat.” 

Loppukesään kuuluvat myös Oulun Päivät ja Elojazz.

Heikkinen lomailee juhannukselta heinäkuun loppuun. Pitkän linjan hallintovirkamieheltä on kysyttävä voitaisiinko Suomessa, ja Oulun kaupunkiorganisaatiossa, siirtyä lomailemaan elokuussa.

”En usko siihen, sillä kaikki suomalaiset kumppanimme lomailevat heinäkuussa. Mutta selvää on, että meiltä aletaan odottaa yhä parempia palveluja myös heinäkuussa.”

Hän lisää, että moni kaupungin toiminto kuten arkisto, kirjaamo ja viestintä ovat valmiina tositilanteen tullen toimimaan heinäkuussakin. 

Niin on Heikkinen itsekin: valmiudessa hän on johtajana koko viisi viikkoa, vaikka kesäteatterissa puhelin pidetäänkin äänettömällä.

 

Lue myös