Jälleen etsitään Vuoden kylää – maakunnallinen kyläjuhla vietetään tänä syksynä Oulun Warjakassa

Vuonna 2022 warjakkalaiset iloitsivat Vuoden kylä -tittelistä. Kuva: Pasi Rytinki

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Pohjois-Pohjanmaan Kylät ry on aloittanut jälleen jokavuotisen Vuoden kylä -etsinnän. Tarkoitus on saada ehdotuksia kylä- ja asukasyhdistyksiltä ympäri Pohjois-Pohjanmaan. Vuonna 2022 Vuoden kyläksi valittiin Warjakka.

Pohjois-Pohjanmaan Kylät ry pyytää jälleen maakunnan kylä- ja asukasyhdistyksiä ilmoittautumaan ehdokkaaksi Pohjois-Pohjanmaan Vuoden kylä 2024 -valintaan.

Ehdokkaaksi ilmoittaudutaan täyttämällä Pohjois-Pohjanmaan Kylät ry:n sivustolta löytyvä osallistumislomake ja palauttamalla se ohjeistuksen mukaisesti.

Ehdokkuudesta voi ilmoittaa mikä tahansa kylällä toimiva ja kyläläisiä edustava yhdistys tai organisaatio. Ehdotusta voi täydentää haluamillaan liitteillä. Ilmoittautumisaikaa on toukokuun loppuun saakka.

Kyläpäivät ensi syksynä Warjakassa

Valinnan tekee Pohjois-Pohjanmaan Kylät ry:n hallitus ja Vuoden kylä julkistetaan Pohjois-Pohjanmaan maakunnallisilla kyläpäivillä 24. elokuussa Oulun Warjakassa. Juhlan yhteistyökumppaneina ovat Warjakkalaiset ry ja Oulun kaupunki.

Vuoden kylä saa rahapalkinnon toimintansa kehittämiseen sekä kiertopalkinnon vuodeksi haltuunsa. Valittu Pohjois-Pohjanmaan Vuoden kylä 2024 osallistuu maakunnan edustajana Suomen Vuoden kylä 2025 -kisaan.

Pohjois-Pohjanmaan Kylät ry:n hallitus on myös järjestäytynyt vuodelle 2024. Puheenjohtajana jatkaa Heino Ervasti Kuusamosta ja varapuheenjohtajaksi valittiin Antti Ruuttunen Oulusta. Hallituksen sihteerinä toimii toiminnanjohtaja Esa Aunola Ylivieskasta.

Lisätietoja Vuoden kylä -ehdokkuudesta tästä linkistä.

 

Lue myös