Jääkärinkankaan monitoimitalon rakentaminen alkaa kesällä 2024 – kustannukset noin 42 miljoonaa euroa

Kattoterassille vievä porras ja porrasta vastapäätä oleva ”Stage” mahdollistavat opetushetkien, esitysten ja tilaisuuksien järjestäminen. Kuva: Rakennusteho Oy

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Jääkärinkankaalle Haapalehdontien ja Raitotien risteykseen ryhdytään rakentamaan uutta monitoimitaloa kesällä 2024. Monitoimitaloon tulee sijoittumaan päiväkoti, 840 oppilaan ala- ja yläkoulu, nuorisotiloja, monitoimisali, kirjasto sekä Oulu-opiston ja yhteisöpalveluiden toimintoja.

Uuden monitoimitalon urakoitsijaksi on tarjouskilpailun perusteella valittu Oulun Rakennusteho Oy. Arkkitehtisuunnittelusta vastaa Sweco Finland Oy. Urakka toteutetaan yhteistoiminnallisena suunnittele ja rakenne -urakkana.

”Suunnittele ja rakenna -urakka tarkoittaa, että koulun käyttäjät, suunnittelijat, urakoitsija ja tilaaja istuvat yhteisen pöydän ääressä. Näin jo suunnitteluvaiheessa kaikki osapuolet pääsevät vaikuttamaan lopputulokseen”, kertoo hankepäällikkö Juha Kaisanlahti Oulun Tilapalveluista.

”Meillä on tästä urakkamallista hyviä kokemuksia aiemmista rakennuskohteista. Toteutusmalli osaltaan varmistaa kohteen hyvää käytettävyyttä ja kustannustehokkuutta”, hän lisää.

Valmista loppuvuodesta 2026

Jääkärinkankaan monitoimitalon osalta on parhaillaan menossa hankkeen suunnitteluvaihe. Arvioitu valmistuminen on loppuvuodesta 2026.

Monitoimitalon koko on noin 15 300 bruttoneliötä. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 42 miljoonaa euroa.

”Strategiatavoitteemme mukaisesti olemme kehittäneet määrätietoisesti oppimisympäristörakentamisen kehitys- ja suunnittelumalliamme. Kehitystyön tuloksena olemme toteuttaneet menestyksekkäästi jo useita yhteistoiminnallisia oppimisympäristöprojekteja. Jääkärikankaan monitoimitalon rakentaminen on merkittävä askel tässä jatkumossa ja vahvistaa selkeästi asemaamme tällä sektorilla”, kommentoidaan Oulun Rakennusteho Oy:stä.

havainnekuva suunnittelutilasta

Monitoimitalon suunnittelutilassa voidaan tehdä kaikkea mahdollista digitaalisesta valmistuksesta robotiikkaan, videointiin ja äänitykseen. Kuva: Rakennusteho Oy