Itsenäisyyspäivää juhlitaan Oulussa monin tavoin – kaikille avoin kansalaisjuhla Madetojan salissa

Oulun kaupunki toivoo, että kaikki kiinteistöt, joissa on mahdollista säätää valaistusta, vaihtavat värimaailman sinivalkoiseksi itsenäisyyspäivän kunniaksi. Kaupungintalo oli juhlavalaistuksessa itsenäisyyden satavuotisjuhlavuonna 2017. Kuva: Esa Eirola

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Itsenäisyyspäivän ohjelmat alkavat kunnialaukauksilla ja lipunostolla Linnansaaressa aamuyhdeksältä 6. joulukuuta. Kunnianosoitukset jatkuvat sen jälkeen tuomiokirkon kirkkotarhan muistomerkeillä kello 9.45 ja Oulun hautausmaalla kello 11.30. Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelukset pidetään kello 10 alkaen.

Oululaisten yhteistä itsenäisyyspäivän kansalaisjuhlaa vietetään Oulun Musiikkikeskuksessa kello 13. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille. Itsenäisyyspäivän kansalaisjuhlaa voi seurata myös suorana verkkolähetyksenä Mun Oulusta tai osoitteesta www.ouka.fi/itsenaisyyspaiva.

Juhlan musiikillisesta ohjelmasta vastaa 70-vuotisjuhlavuottaan viettävä Oulun konservatorio. Monipuolinen ohjelma sisältää muun muassa merkittävien suomalaisten säveltäjien musiikkia, ja mukana on myös oululaisille tärkeiden säveltäjien Leevi Madetojan ja Erik Tulindbergin musiikkia.

Ohjelman aluksi kuullaan paikallisen säveltäjän Juha Piston Oulun konservatorion juhlavuoden kunniaksi säveltämä Intrada vaskille ja lyömäsoittimille. Juhlapuheen pitää SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Tanja Tiainen.

Juhla kestää noin tunnin. Oulun Musiikkikeskuksessa on tarjolla maksuton juhlakahvitus kaikille tilaisuuteen tulijoille. Kahvitus alkaa klo 11.45.

Oulun Musiikkikeskuksen mahtuu rajallinen määrä yleisöä. Yleisö otetaan sisään saapumisjärjestyksessä. Salin puolelle tilaisuutta mahtuu seuraamaan noin 800 vierasta. Lisäksi Oulun kaupunki on varautunut järjestämään lisäpaikkoja kahvion puolelle.  

Oulun tuomiokirkossa on sävelhartaus kello 16.30 alkaen.

Ylioppilaiden soihtukulkue lähtee kauppatorilta Oulun hautausmaan sankarimuistomerkille kello 17.30 ja ylioppilaskunnan kuoro Cassiopeia esiintyy Rotuaarin lavalla noin kello 17.40. 

Sinivalkoinen juhlavalaistus

itsenäisyyspäivänä on juhlaliputus koko kaupungissa kello 8–20 sekä juhlavalaistus eli kaksi kynttilää ikkunalla, kodeissa ja laitoksissa kello 18–20. Itsenäisyyspäivän juhlavalaistuksen lisäksi Oulun kaupunki toivoo, että kaikki kiinteistöt, joissa on mahdollista säätää valaistusta, vaihtavat värimaailman sinivalkoiseksi. Valaisu alkaa 5. joulukuuta kello 18 ja päättyy 7. joulukuuta kello 9. Lisäksi itsenäisyyspäivän aattona voi järjestää lähimmäisten kanssa kahvihetken kello 14.

Koko itsenäisyyspäivän ja aaton ohjelma on koottu osoitteeseen ouka.fi/itsenaisyyspaiva.