International House Oulu täyttää vuoden – synttäreitä juhlitaan koko huhtikuu

Tapahtumia on luvassa joka lähtöön, ja ne järjestetään BusinessAsemalla. Ensimmäisenä tarjolla tilaisuus vapaaehtoistyön tekijöille keskiviikkona 3. huhtikuuta kello 17 alkaen. Kuva: BusinessOulu

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Annakaisa Vääräniemi

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Syntymäpäiviään viettävä International House Oulu eli IH Oulu juhlii yksivuotistaivaltaan näyttävästi koko huhtikuun ajan. Tapahtumiin ovat tervetulleita kaikki kaupunkilaiset.

Noin vuosi sitten sai Oulun oma International House päivänvalonsa. Syntymäpäivän sijaan IH Oulussa vietetään synttärikuukautta ja koko huhtikuu on täynnä juhlaa.

Tapahtumia on luvassa joka lähtöön, ja ne järjestetään BusinessAsemalla. Ensimmäisenä tarjolla on vapaaehtoistyön messut keskiviikkona 3. huhtikuuta kello 17 alkaen. Tapahtuma on avoin kaikille ja sopii erityisesti heille, jotka haluavat tutustua Oulun vapaaehtoistöiden tarjontaan.

Englanninkielisessä tapahtumassa pääsee tapaamaan vapaaehtoistyötä tarjoavien organisaatioiden edustajia sekä verkostoitumaan muiden ihmisten kanssa. Lavalla kuullaan vapaaehtoistyöntekijöiden kokemuksia ja paikalla on monia vapaaehtoistyötä tarjoavia yhdistyksiä, kuten Vuolle, Suomen Punainen Risti, Oulun Diakonissalaitos, TEDxOulu, StartupRefugees ja Bloom Oulu.

Tarjoilujen vuoksi niin tähän tapahtumaan kuin muihin IH Oulun tapahtumiin vaaditaan rekisteröinti. Tämän jutun lopusta löytyy linkki, josta pääsee lukemaan lisää ja ilmoittautumaan vapaaehtoistyön messuille. Lisäksi linkkilistaus kattaa IH Oulun huhtikuun tapahtumat, ja ne ovat kaikki maksuttomia.

Synttärikuukausi huipentuu iltajuhlaan torstaina 25. huhtikuuta. Siihen asti on käynnissä myös juhla-arvonta, jossa on upea palkinto.

Mitä IH Oulussa tapahtuu jatkossa?

Yksivuotias International House Oulu on vakiinnuttanut asemansa monipuolisena palvelukeskuksena. Se kokoaa erilaisia palveluita saman katon alle BusinessAsemalla – aivan Oulun keskustassa, rautatieaseman vieressä.

Tarjolla on tukea ja ohjausta maahanmuuttajille, Ouluun muuttoa suunnitteleville kansainvälisille henkilöille sekä yrityksille, jotka haluavat rekrytoida kansainvälisiä työntekijöitä.

”IH Oulun ensimmäisenä vuotena tapahtui paljon. Erityisen tyytyväinen olen meidän tapahtumiimme, jotka ovat olleet hyvin monipuolisia ja tosi suosittuja. Meillä on todella osaavaa porukkaa, joiden kanssa tapahtumien suunnittelu ja toteuttaminen on tosi mukavaa”, kertoo koordinaattori Rikupekka Leinonen.

”On ollut myös hieno huomata, että palaute tapahtumista on ollut tosi hyvää. Sitä saa ja pitää antaa myös jatkossa”, Leinonen lisää.

Suositut peli-illat jatkuvat

Erityisen hyvää palautetta ovat saaneet lautapeli- ja verkostoitumistapahtumat, joita on järjestetty kuukausittain Bloom Oulun kanssa. Palautteista on selvinnyt, että osallistujat ovat nauttineet, löytäneet peli-illoista jopa uusia ystäviä ja saaneet ajankohtaista tietoa. Suomenkielisille oululaisille nämä verkostoitumistapahtumat ovat oiva mahdollisuus tutustua kansainvälisiin ihmisiin ja vaikkapa harjoitella englannin kieltä.

Keskiviikkona 10. huhtikuuta on tulossa seuraava lautapeli-ilta, jossa kuullaan lyhyesti Oulun kaupungin järjestämistä, maksuttomista festivaaleista ja muista tapahtumista.

Entäpä, kun katsotaan toimintaa huhtikuuta pidemmälle, mitä tapahtuukaan tulevaisuuden International House Oulussa?

”Toisesta vuodestamme odotan, että tavoitamme jälleen uusia ihmisiä meidän tapahtumiin, kehitämme neuvontapalvelujamme entistä paremmiksi ja teemme yhteistyötä uusien yhteistyökumppaneiden kanssa,” Rikupekka Leinonen sanoo.

Lue tarkemmin ohjelmistosta tästä linkistä. Osa tapahtumista päivittyy huhtikuun aikana.