Ikäihmisille ohjelmaa Pohjois-Pohjanmaan Koti TV:ssä kesään asti

Koti TV:n kevään käyttökokeilu tehdään Pohjois-Pohjanmaalla osana POPsoten digipalveluiden ja ikäihmisten palveluiden kehittämishankkeita. Kuva: Mun Oulu

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Koti TV tarjoaa iäkkäiden ihmisten arkeen liikuntaa, kulttuuria ja muistikuntoutusta joka arkipäivä kello 11–13. Maksuton Koti TV löytyy antenni-tv-verkossa kanavapaikalta 33 ja DNA:n kaapelitalouksissa kanavapaikalta 66. Koti TV:n ohjelma on katsottavissa myös verkossa osoitteessa kotitv.fi.

Mielikuvajumpassa hiihtoladulla

Korona-aikana etäpalveluiden tarve on kasvanut. Ikäihmiset kaipaavat aktiviteettia koteihin. Koti TV:n palvelut täydentävät kuntoutusta ja voivat tuoda rytmiä ikääntyneen arkeen.

Koti TV:n muistijumpassa ikäihminen voi päästä vaikka hiihtoretkelle. ”Tämähän on hilpeää, milloinkahan olen käynyt viimeksi hiihtämässä”, naurahtaa eräs kotihoidon asiakas.

Koti TV:n ohjelmaa hyödynnetään myös kotikuntoutuksessa. Toimintaterapeutin käynnillä jumpataan yhdessä kotikuntoutujan kanssa vartin verran.

Osa POPsoten palveluja

Palvelun sisältöä on ollut kehittämässä ikäihmisten kuntoutuksen ja etäoppimisen ammattilaisia. Ohjelmat on suunniteltu sopimaan toimintakyvyltään eri tasoisille ihmisille. Palvelusta voi muokata yksilölliseen tarpeeseen sopivan viikko-ohjelman.

Koti TV:n kevään käyttökokeilu tehdään Pohjois-Pohjanmaalla osana POPsoten digipalveluiden ja ikäihmisten palveluiden kehittämishankkeita.

”Koti TV palvelee Pohjois-Pohjanmaan halua olla ikäystävällinen maakunta”, kertoo ikäihmisten palveluiden kehittämisohjelmaa koordinoiva Satu Kangas.

”Koti TV:n avulla huomioidaan ikääntynyt hänelle tutussa ympäristössä, hänen omassa kodissaan ja tutulla tavalla, television välityksellä”, hän jatkaa.

”Tavoitteenamme on kehittää ja yhtenäistää etäkuntoutusta sekä luoda etäkuntoutuksen toimintamalli”, lisää POPsoten digihankkeen projektikoordinaattori Lahja Eriksen.

Ohjeet kanavahaun tekemiseksi löytyvät Digitan verkkosivuilta www.digita.fi/kanavahaku. Lisäksi neuvoa kanavan asennukseen saa Digita Infosta arkisin maanantaista perjantaihin kello 8–16. Digita Infon puhelinnumero on 020 411 7676 ja sähköpostiosoite info@digita.fi.

Koti TV:n oma palvelunumero on 050 551 4066, ja se palvelee joka arkipäivä kello 10–12.

Lue myös