Ideasta tapahtumaksi – kaupunki järjestää koulutuksen pientapahtumien järjestämiseen

Oulussa järjestetään vuosittain paljon tapahtumia yhteisötoiminnan alueellisella toimintarahalla. Kuvissa Irene Oukka Raksilan kesäjuhlassa Hugo-koiransa kanssa sekä Stella-pelle esiintymässä Korttelijuhla Tuirassa 2021. Kuvat: Maiju Teeriaho

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulussa järjestetään vuosittain paljon pientapahtumia, joista tunnetuimpiin lukeutuu jo suurempiin mittasuhteisiin kasvanut Titta på Tuira. Paljon järjestetään myös vieläkin pienempiä tapahtumia, kuten erilaiset katujuhlat ja korttelitapahtumat.

Kuntalaisvaikuttamisen koordinaattori Maiju Teeriaho pohtii, että paljon on sellaisiakin tapahtumaideoita, joita ei ole vielä toteutettu.

”Moni haaveilee varmasti tälläkin hetkellä jonkinlaisen uuden tapahtuman järjestämisestä, mutta ei ole vielä uskaltanut tarttua toimeen”, Teeriaho sanoo.

”Nyt järjestettävä koulutustilaisuus voi antaa alkusysäyksen oman idean jalostamiseen tapahtumaksi.”

Oulun kaupunki järjestää yhteisöllisen pientapahtuman järjestämisestä kiinnostuneille kuntalaisille kahden luennon koulutuksen. Ensimmäinen osa pidetään verkkoasukasiltana tiistaina 8. marraskuuta.

”Nyt järjestettävä koulutustilaisuus voi antaa alkusysäyksen oman idean jalostamiseen tapahtumaksi”, Teeriaho sanoo.

Vastaukset useimpiin kysymyksiin

Kaikille avoimeen asukasiltaan kuka tahansa voi tulla kouluttautumaan ja kuuntelemaan tapahtuman järjestämisen ABC:n, aina järjestelyistä ja tarvittavista luvista rahoitukseen ja somettamiseen. Maksuton tapahtuma järjestetään etänä Teamsillä ja tilaisuudessa on mahdollisuus esittää asiantuntijoille kysymyksiä aiheesta.

”Esimerkiksi rahoitus ja lupa-asiat sekä tapahtumaviestintä ovat usein työläitä itse selvittää.”

”Olipa mielessäsi vaikkapa pihakirppisralli tai naapurivisa, tapahtumanjärjestämisessä on usein monia kysymyksiä, jotka vaativat selvittämistä. Esimerkiksi rahoitus ja lupa-asiat sekä tapahtumaviestintä ovat usein työläitä itse selvittää. Nyt järjestettävä verkkoasukasilta tarjoaa koostetusti paljon vastauksia pientapahtumanjärjestäjille tai järjestämisestä haaveileville”, Teeriaho vinkkaa.

Asteen verran parempi tapahtuma – pientapahtuman järjestämisen ABC

Ohjelma

  • Tapahtumajärjestämisen ABC – mistä aloittaisit oman tapahtumasi tekemisen? Janita Jämsén, tuottaja, Oulun kaupunki
  • Miten viestin tapahtumasta selkeästi ja kiinnostavasti? Lea Ansamaa, viestinnän asiantuntija, Oulun kaupunki
  • Millaiset tapahtumat tarvitsevat poliisin lupia ja miten ja mistä lupia haetaan? Heikki Viittala, ylikonstaapeli, Oulun poliisilaitos
  • Yhteisötoiminnan avustukset tapahtumiin, Virpi Jääskö, kuntalaisvaikuttamisen koordinaattori, Oulun kaupunki
  • Nuorten NERO-toimintaraha, Anu Puolanne, koordinaattori, Oulun kaupunki

Liity mukaan verkkoasukasiltaan Teamsillä tiistaina 8. marraskuuta klo 18 tästä linkistä: https://bit.ly/3DpNYbN

Asteen verran parempi tapahtuma – pientapahtuman järjestämisen ABC -verkkoluento järjestetään kahdessa osassa. Osa 2. toteutetaan keväällä 2023.