Hyville uutisille on kasvavaa tilausta – Mun Oulu palaa linjoille jälleen 8. tammikuuta 2024

Maailmaan mahtuu myös hyviä uutisia, siitä pitää Mun Oulu huolen. Kuva: Sanna Krook

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Carita Forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Jälleen on vuosi vierähtänyt ja on aika katsella hieman taaksepäin. Kulunut vuosi on ollut maailmanlaajuisesti vähintään yhtä raskas kuin edellinen. Juuri kun selvisimme korona-ajasta, Venäjä aloitti sodan Ukrainassa, joka vaikutti jokaisen eurooppalaisen elämään. Myös me oululaiset saimme tuskastella muun muassa kohonneiden hintojen ja energiakulujen kanssa.

Välillä tuntuu, ettei maailmaan mahdu enää yhtään hyvää uutista; Dubain ilmastokokous uhkasi paljastua torsoksi, Gazassa tuhannet ihmiset menettävät henkensä, Ukraina taistelee vähenevän aseavun kanssa, Suomessa tiukka talouskuuri pistää monen arkipäivän tiukalle, ja Oulussakin joudutaan aloittamaan uuden kaupunginjohtajan etsintä.

Oulussa on silti kaikki suhteellisen hyvin ja niistä asioista on syytä myös kirjoittaa. Tässä Mun Oulu lykkii ihan omia latujaan. Me uutisoimme vuoden aikana sadoista hyvistä asioista: ihmiset ovat yritteliäitä, kaupunki kehittää toimintojaan ja yksittäisten ihmisten tarinoissa on paljon onnellisia hetkiä.

Kuluneen vuoden luetuimpiin juttuihin kuuluivat: Dinosauria-näyttely avaa oven jurakaudelle, noin 17 000 lukijaa, Itsenäisyyspäivän paraatiin odotetaan kymmeniätuhansia katsojia, 13 000 lukijaa, Oulun vilkas festivaalikesä alkaa, 12 000 lukijaa, Oululainen Jouko Korhonen, 101, on viimeinen jäljellä oleva kaukopartiomies, 11 000 lukijaa ja Oululaiset herkkusuut ovat löytäneet äidin ja pojan perustamaan ranskalaiseen leivonnaiskauppaan, 8500 lukijaa.

Mun Oulu näyttää oululaisille todellisuuden toisen puolen; että arki on turvallista, tapahtumia järjestetään ja ihmiset elävät normaalia elämää. Hyville uutisille on myös tilastollisesti kasvavaa tilausta. Vuonna 2022 Mun Oulua luki 570 000 käyttäjää, tänä vuonna jo 620 000 käyttäjää.

Tästä on siis hyvä jatkaa – hyvien uutisten parissa. Mun Oulun toimitus toivottaakin kaikille lukijoilleen oikein rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta.

Palaamme hyvien uutisten pariin jälleen 8. tammikuuta. Pitäkää toisistanne huolta!

Mun Oulun toimitus

sarjakuvaporo