Höyhtyän Välkkeen neljännesvuosisadan taivalta juhlitaan maanantaina

Lintulammen asukasyhdistys ry järjestää yhteistyökumppaneiden kanssa toimintaa eri ikäisille. Kuva on tämän vuoden kesäkuun Seniorifestarilta. Kuvat: Lintulammen asukasyhdistys ry

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Höyhtyän suuralueella toimiva asukastupa Höyhtyän Välke – Välittämisen keskus on kaikille avoin paikka. Lintulammen asukasyhdistys ry:n puheenjohtajan Tuija Pohjolan mukaan asukastuvalla on periaatteena kynnyksettömyys.

”Lintulammen asukasyhdistyksen ylläpitämä Höyhtyän Välke on alueen asukastoiminnan keskus, joka tarjoaa palveluita kaikenikäisille ja kaikenlaisissa elämäntilanteissa oleville – ei matalalla kynnyksellä, vaan kynnyksettömästi”, hän toteaa.

Asukastuvalla voi muun muassa lukea päivän sanomalehtiä ja käyttää tietokoneita. Siellä on kaksi asiakaskäyttöön tarkoitettua tietokonetta, joissa on internetyhteys. Tietokoneita voi käyttää maksutta, minkä lisäksi vierailija voi saada opastusta tietokoneiden käytössä ja erilaisten hakemusten täyttämisessä. Toisella tietokoneella voi tulostaa. Siellä on mahdollista ottaa myös valokopiota, mutta kopioiden ottaminen on maksullista.

”Höyhtyän Välke on alueen asukastoiminnan keskus, joka tarjoaa palveluita kaikenikäisille ja kaikenlaisissa elämäntilanteissa oleville – ei matalalla kynnyksellä, vaan kynnyksettömästi.”

Asukastuvalla tarjoillaan omassa keittiössä valmistettu lounas arkipäivisin kello 11–13, minkä lisäksi toimii kahvila joka päivä. Asukastupa on avoinna arkipäivisin kello 9–15. Järjestöt ja asukkaat voivat saada sopimalla tilat ilta- ja viikonloppukäyttöön.

Asukastupa Höyhtyän Välkkeen toiminnan 25-vuotisjuhlaa vietetään 7. marraskuuta, jolloin ohjelmaa on aamusta iltaan saakka.

Toimintaa eri-ikäisille

Höyhtyän Välkkeen viikko-ohjelmaan kuuluu toimintaa lapsille, lapsiperheille, työikäisille aikuisille ja ikääntyneille.

Lintulammen asukasyhdistys ry tukee yhteistyökumppaneiden kanssa työttömiä tarjoamalla osallisuustoimintaa, kuntouttavaa työtoimintaa ja monipuolisia työllistymisen mahdollisuuksia.

”Yhdistys on työllistänyt vuodesta 2000 alkaen eripituisiin työsuhteisiin peräti yli 1 700 henkilöä”, Tuija Pohjola kertoo.

Asukasyhdistys on kouluttanut yli 300 henkilöä oppisopimuksella ammattiin vuodesta 2002 alkaen. Se on myös valittu vuoden 2017 oppisopimustyönantajaksi.

Lintulammen asukasyhdistys on järjestänyt toimintaa myös lapsille ja perheille yhteistyössä Lintulammen koulun, alueen varhaiskasvatuksen ja seurakunnan kanssa: muun muassa kerhoja, toiminnallisia polkuja ja tapahtumia.

Ikäihmisille suunnattuun toimintaan kuuluu muun muassa järjestöverkoston kanssa yhteistyössä järjestettävä ikäihmisten hyvinvointiviikko Caritas-kodilla viikolla 45.

Lintulammen asukasyhdistys ry järjesti yhteistyökumppaneiden kanssa Tour de Kids -pyöräilytapahtuman elokuussa 2021.

Asukastuvalle nimi nimikilpailussa

Lintulamme asukastupa aloitti toimintansa vuonna 1997.  Kun asukastuvalle suunniteltiin uutta nimeä, siitä järjestettiin nimikilpailu. Kilpailun voitti ehdotus Höyhtyän Välke – Välittämisen keskus.

Asukasyhdistyksen toiminta alkoi kansalaistoiminnasta vuonna 1986.  Yhdistys rekisteröityi vuonna 1997, jolloin myös asukastupatoiminta alkoi. Lintulammen asukasyhdistys ry, Oulun kaupunki ja eri toimijat tekevät yhteistyötä asukastuvalla.

Oulussa on asukastupia Höyhtyän lisäksi Haukiputaalla, Kaakkurissa, Kaijonharjussa, Kellossa, Meri-Toppilassa, Myllyojalla, Rajakylässä, Talvikankaalla, Tuirassa, Välivainiolla ja Ylikiimingissä.

25-vuotisjuhlat maanantaina

Asukastuvan 25-juhlia vietetään maanantaina 7. marraskuuta, jolloin asukastuvalla on tapahtumia aamusta iltaan saakka. Juhlan tapahtumat ovat kaikille avoimia, minkä lisäksi Lintulammen asukasyhdistys ry:n yhteistyökumppanit on kutsuttu juhlaan.

Asukastuvalla tarjoillaan maksuttomat kakkukahvit vierailijoille kello 9–12.30. Ohjelmassa on myös arpajaiset.

Kaikille avoin lapsiperheiden iltajuhla on vuorossa asukastuvalla kello 18 alkaen. Ohjelmassa on musiikkia, kasvomaalausta ja ongintaa. Lastenmusiikkiyhtye Soiva Siili vastaa musiikkiesityksistä illan aikana.

Asukastupa Höyhtyän Välke–Välittämisen keskus sijaitsee osoitteessa Latokartanontie 1.

Lisätietoa Lintulammen asukasyhdistys ry:stä ja Höyhtyän Välkkeestä.

 

Lue myös