Ensi vuoden rippikouluun ilmoittautuminen käynnistyy maanantaina

Rippikoulun käy noin 80 prosenttia ikäluokasta. Kuva: Sanna Krook

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Vuoden 2023 rippikouluun ilmoittautuminen käynnistyy maanantaina 5.9. ja päättyy perjantaina 9.9. Ilmoittautuminen tehdään osoitteessa www.oulunseurakunnat.fi/rippikoulu

Edellisten vuosien tapaan Oulun seurakunnat tarjoavat monenlaisia vaihtoehtoja rippikoulun käymiseen. Valtaosaan rippikouluvaihtoehdoista sisältyy noin viikon kestävä leiri. Perinteisten leirien lisäksi valikoimassa on muun muassa partiorippikoulu sekä liikuntaan painottuvia rippikoululeirejä. 

Päivärippikoulu on hyvä vaihtoehto nuorille, jotka haluavat nukkua yöt kotona. Lisäksi järjestetään omia rippikouluja erityisryhmille, kuten kehitysvammaisille ja erityistä tukea tarvitseville nuorille. Rippikoulun voi suorittaa myös etäopetuksena. 

Rippikoulun suosio on pysynyt vahvana vuodesta toiseen. Valtakunnallisesti rippikoulun käy yli 90 % kirkon jäsenistä ja yli 80 % koko ikäluokasta.  

”Rippikoulu on erityinen jakso ja mahdollisuus elämässä. Viikko irti omasta arjesta ja uusien kavereiden seurassa antaa mahdollisuuden löytää itsestä uutta. Rippikoulu on myös ainutlaatuinen paikka pohtia omaa maailmankuvaa, sitä, mikä on elämässä tärkeää, ja tutustua Jumalaan. Viime kesän rippikoululaisten kokemus oli, että rippikoulussa oli hyvä olla, ja he saivat siellä tukea omaan elämäänsä ja jaksamiseensa”, kertoo Karjasillan seurakunnan seurakuntapastori Iida Glumoff

Rippikouluun voi osallistua, vaikka ei olisi kirkon jäsen. Lisätietoa löytyy Oulun seurakuntien verkkosivuilta. 

www.oulunseurakunnat.fi/rippikoulu