Elävät asukasillat ovat palanneet – nyt voit vaikuttaa siihen, miten kaupungin toimintarahaa käytetään alueellasi

Alueellisissa asukasilloissa tehdään esitys siitä, miten kaupungin toiminta-avustukset esimerkiksi vanhempaintoimikuntien ja muiden voittoa tavoittelemattomien toimijoiden kesken paikallisesti jaetaan. Kuva: Mikael Kunnari

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Alueittain järjestettävissä asukasilloissa tehdään esitys aluellisen toimintarahan jakamisesta. Lopullisen päätöksen avustusten jaosta tekee lähidemokratiatoimikunta kokouksessaan 27. helmikuuta.

”Kohtaamisia kuntalaisten kanssa on toivottu kovasti. Toivomme mahdollisimman paljon innokasta ja virikkeellistä kuntalaiskeskustelua.”

Kaupungin yhteisötoiminnan päällikkö Pasi Laukka on tyytyväinen siitä, että asukasiltoja päästään pitkästä aikaa järjestämään pitkästä aikaa paikan päällä alueilla ja kasvokkain, ei etäkokouksina kuten korona-aikana. Laukka lupaa, että yhteisötoiminnan elävät kokoukset ovat palanneet jäädäkseen.

”Kohtaamisia kuntalaisten kanssa on toivottu kovasti. Toivomme mahdollisimman paljon innokasta ja virikkeellistä kuntalaiskeskustelua”, Laukka sanoo ja muistuttaa, että asukasilloissa on varauduttu käsittelemään muitakin kuin avustusasioita.

”Asukasiltoihin voi tuoda alueellisia asioita ja vaikka koko kaupunkia koskevia asioita, ja käydään niistä keskustelua. Vuoropuhelun ja kohtaamisen tarve on ollut kova. Pyrimme vastaamaan tähän toiveeseen”, Laukka sanoo. Hän on itse paikalla Jäälin, Myllyojan ja Korvensuoran asukasilloissa.

Avustusta asukastoimintaan

Alueellinen toimintaraha on tarkoitettu asukkaiden järjestämään toimintaan Oulussa. Toimintarahaa voivat hakea voittoa tavoittelemattomat yhdistykset ja yhteisöt, esimerkiksi vanhempaintoimikunnat ja erilaiset asukasryhmät. Toimintarahaa myönnetään asukkaille tarkoitettuihin yhteisöllisiin alueellisiin tilaisuuksiin ja toimintoihin.

Tämän talven toimintarahailloissa annetaan myös infoa sähköisistä avustushakemuksista ja e-asioinnista. Laukan mukaan myös yhteisötoiminnan avustusten osalta siirrytään pikku hiljaa e-asiointiin.

Yhdessä asukasillassa voi olla mukana useamman alueen asukkaita. Silloin ilta aloitetaan yhteisellä osiolla, jonka jälkeen alueet käsitellään vuorollaan.

Lisätietoa asukasilloista ja niiden järjestelyistä voit kysyä kuntalaisvaikuttamisen koordinaattoreilta. Heidän yhteystietonsa löydät yhteisötoiminnan sivuilta www.ouka.fi/oulu/yhteisotoiminta. Halutessasi voit pyytää koordinaattoreilta etukäteen tutustuttavaksi koosteen oman alueesi hakemuksista.

Asukasiltojen aikataulu

 • 23.1. klo 17 Ylikiiminki ja Kiiminki, Ylikiimingin asukastupa (Harjutie 18)
 • 24.1. klo 17 Keskustan suuralue, Aleksinkulman Pohjansali (Aleksanterinkatu 9)
 • 24.1. klo 17 Kaijonharju ja Ritaharju-Kuivasjärvi-Pöllönkangas palvelukeskittymä, Kaijonharjun kirjasto (Kalevalantie 5)
 • 25.1 klo 17 Jääli, Laivakankaan koulu (Laivakankaantie 10)
 • 25.1. klo 17 Yli-Ii, Yli-Iin koulu (Karjalantie 15)
 • 26.1 klo 17 Korvensuora, Talvikankaan koulun asukastupa (Tuiskutie 11)
 • 26.1. klo 17 Pateniemi-Rajakylä, Honkapirtti (Pateniementie 86)
 • 26.1. klo 17 Oulunsalo, Kaakkurin suuralue ja Kaukovainio, Kaakkurin asukastupa (Pesätie 13)
 • 26.1. klo 17 Maikkula, Maikkulan päiväkoti (Jättikivenkatu 1)
 • 30.1. klo 17 Höyhtyän suuralue (Höyhtyä, Lintula, Mäntylä, Karjasilta, Raksila ja Äimärautio) Lintulammen asukastupa/ Höyhtyän Välke (Latokartanontie 1)
 • 31.1 klo 17 Myllyojan suuralue, Myllyojan asukastupa (Jokivarrenpolku 5)
 • 31.1. klo 17 Haukipudas ja Kello-Kiviniemi, Haukiputaan koulu (Torpanmäentie 3)
 • 1.2. klo 17 Tuira-Toppilan suuralue, Tuiran asukastupa (Jatkotie 2)