BusinessAseman IH Oulun lautapeli-illat ovat saaneet jalansijan kansainvälisten ihmisten keskuudessa

Lautapeli-ilta on maksuton tapahtuma kaikille, jotka haluavat tavata ihmisiä ja viettää leppoisaa iltaa lautapelien parissa. Kuvat: BO

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Johanna Suutari

Jaa sosiaalisessa mediassa:

BusinessAsemalla kokoontuu kerran kuukaudessa joukko lautapeleistä innostuneita paikallisia ja kansainvälisiä oululaisia. Tilaisuudet rakentavat yhteenkuuluvaisuuden tunnetta ja lisäävät viihtyvyyttä.

IH eli International House Oulu on rakentanut paikallista toimijuuttaan melkein vuoden ajan. Yksi sen toiminnan kulmakivistä on ollut tarjota puitteita ja alustaa erilaisten tapahtumien järjestämiselle.

Lautapeli-ilta on tapahtuma, joka houkuttelee mukaan niin suomalaisia kuin kansainvälisiä oululaisia. Tapahtumaa on järjestetty kuukausittain jo jonkin aikaa. Se on saavuttanut jalansijansa paikkana tavata uusia ihmisiä, rakentaa verkostoja ja pitää hauskaa suosituimpia lautapelejä pelatessa.

”Lautapeli-illan konseptin taustalla on International House Oulun tiimi. Halusimme luoda tapahtuman, joka yhdistää hauskanpidon, verkostoitumisen ja kansainvälisille asukkaille tärkeistä aiheista tiedottamisen”, kertoo International House Oulun koordinaattori Rikupekka Leinonen muistellen viime syksyä, jolloin ensimmäinen pelitapahtuma järjestettiin.

Yleensä lautapeli-ilta kerää yhteen noin 40 ihmistä. Se on maksuton tapahtuma kaikille, jotka haluavat tavata ihmisiä ja viettää leppoisaa iltaa lautapelien parissa. Osallistuminen vaatii rekisteröitymistä, koska tarjolla on kahvia ja välipaloja.

Peli-ilta yhdistää hauskanpidon, verkostoitumisen ja kansainvälisille asukkaille tärkeistä aiheista tiedottamisen.

”Toivomme, että lautapeli-illat laajentaisivat huomiotaan oululaisten keskuudessa, mikä mahdollistaisi uusien ihmisten tapaamisen joka kerta”, Leinonen näkee peli-illoissa paljon potentiaalia verkostoitumisen kannalta.

Siellä voi kohdata ihmisiä, joista voi olla apua tulevaisuudessa esimerkiksi työpaikkaa etsiessä.

Yhdistyy hauskanpito, tieto ja tuki

Lautapeli-iltoja järjestetään yhteistyössä voittoa tavoittelemattoman Bloom-yhdistyksen kanssa. Heidän tavoitteenaan on toimia sillanrakentajana kansainvälisten asukkaiden ja paikallisten välillä. Tämän vuoden alusta lähtien iltamat ovat pyörähtäneet käyntiin kevyiden tarjoilujen ja lyhyiden infojen merkeissä.

”Pelien pelaamisen ja verkostoitumisen lisäksi osallistujilla on aina mahdollisuus oppia jotain uutta, mistä voi saada tukea itsensä kehittämiseen”, kuvailee Bloom Oulun toiminnanjohtaja Ladislav Sedlák.

”Kerran vieraanamme oli esittäytymässä kaupungin maahanmuuttajaneuvosto ja viimeisimmässä tapahtumassa annoimme puheenvuoron Vuolle Ystävyyskeskukselle. He antoivat kansainvälisille oululaisille paljon tietoa heidän tarjoamistaan harrastus- ja itsensä kehittämisen mahdollisuuksista”, Rikupekka Leinonen lisää.

Peli-ilta BusinessAsemalla

Ladislav tarjoaa myös toisenlaisen näkökulman lautapeli-iltoihin. Hänestä näiden tapahtumien suurin arvo on turvallisessa ympäristössä ja uusissa ystävyyksissä, joissa voi jakaa kokemuksia maahanmuuttajan läpikäymistä monimutkaisista ajanjaksoista uuteen kotiin integroitumisen aikana.

”On vaikeaa integroitua uuteen yhteisöön ilman paikallisten tai muiden maahanmuuttajien apua. International House Oulu tekee korvaamatonta työtä näissä asioissa.”

”Sulje silmäsi ja kuvittele, että nämä kansainväliset ihmiset ovat jättäneet kaiken tutun ja rakkaan, menettäneet rakentamansa sosiaalisen aseman, muuttaneet tuntemattomaan maahan. Jotkut ilman perhettä ja ystäviä. Yksin, unelmaansa tavoitellen. Minun näkökulmastani se on jonkinlaista rohkeutta se”, Ladislav jakaa ajatuksiaan.

ihmisiä pelaamassa lautapelejä

Kun nämä kansainväliset ihmiset rakentavat polkujaan unelmiansa kohti, International House Oulu tarjoaa tukea matkan varrella.