Asuntomessualueen pientalorakentajat valitaan – hakemuksissa näkyivät ympäristöystävälliset ja modernit tulkinnat Hietasaaren huvilatunnelmasta

Vaakunanrannan asuntomessualueen suunnitelmat alkavat vähitellen konkretisoitua.

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Asuntomessujen pientalotontit olivat haussa tammi–helmikuussa. Kaupungin ja Osuuskunta Suomen Asuntomessujen edustajista koostuva laaturyhmä on tehnyt esitykset Lehtokylän pientalotonttien saajista. Yhdyskuntalautakunta päättää tiistain kokouksessaan esitysten pohjalta tonttien saajista.

Esitysten mukaan asuntomessualueelle rakennetaan 17 omakotitaloa, viisi miniomakotitaloa ja kaksi yhtiömuotoista usean talon pientalokokonaisuutta. Valitut tontinsaajat kehittävät luonnossuunnitelmiaan tiiviissä yhteistyössä Oulun kaupungin ja Suomen Asuntomessujen asiantuntijoiden kanssa. Tonttien rakentaminen alkaa aikaisintaan heinäkuussa.

Modernia ja vanhaa rinnakkain

Lehtokylän pientaloalueelle haettiin uudenlaisia tulkintoja Hietasaaren vanhasta huvilakulttuurista sekä digitaalisia ja yhteisöllisiä asumisen ratkaisuja. Tonttihakemusten arvioinnissa painotettiin suunnitelmien arkkitehtonista laatua sekä kaupunkikuvallista kokonaisuutta. Kaupunkihuvilatunnelmaa toteutetaan tulevissa asuntomessukohteissa puuarkkitehtuurin, suojaisien pihapiirien sekä runsaan kasvillisuuden ja pienviljelyn keinoin.

Tavoitteena olleet älykkyys ja kestävyys näkyvät kodeissa muun muassa taloautomaatiojärjestelminä, hybridienergiratkaisuina ja kulutuksen seurantana. Monissa tilaratkaisuissa huomioidaan myös asuntojen muunneltavuus ajan myötä muuttuvien tarpeiden mukaan.

”Vaakunakylän kerrostaloalueesta ja Lehtokylän pientaloalueesta rakentuu omaleimainen Vaakunanrannan messualue, joka on arkkitehtonisesti laadukas, suistomaisemat huomioiva ja kaupunkikuvallisesti monipuolinen kokonaisuus. Alueelta löytyy monenlaisia asumisen malleja”, kertoo projektipäällikkö Anu Montin Oulun kaupungilta.

Vaakunakylän kerrostalorakentajat valittiin jo helmikuussa, ja jatkosuunnittelu on käynnissä. Kerrostalokohteiden toteuttajat valmistelevat jo myyntiin tulevien asuntojen ennakkomarkkinointia.