Uimakouluihin ilmoittautuminen alkaa tällä viikolla

Eri-ikäisten ja -tasoisten uimakoululaisten ryhmiin voi jälleen ilmoittautua tällä viikolla, keskiviikosta alkaen.

Ihmiset

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Lasten vesileikkikouluihin, alkeis- ja jatkouimakouluihin sekä aikuisten uimakouluihin ilmoittautuminen alkaa keskiviikkona 12. elokuuta kello 8. Ilmoittautuminen tehdään sähköisessä ilmoittautumisjärjestelmässä osoitteessa www.kuntapalvelut.fi/oulu.

Lapsille kolmenlaisia uimakouluja

Vesileikkikoulut on tarkoitettu 3–5-vuotiaille uimataidottomille lapsille. Tavoitteena on, että lapsi oppii itsenäiseen liikkumiseen vedessä, kastautuu pinnan alapuolella sekä oppii veteen puhallukset ja kasvojen kastelemisen.

Alkeisuimakouluun voi mennä 4–6 vuotias lapsi, joka on oppinut vesileikkikoulun tavoitteet. Alkeisuimakoulun tavoitteena on, että lapsi oppii pysymään pinnalla vapaalla tyylillä.

Jatkouimakoulu on tarkoitettu 4–6 vuotiaalle, joka osaa uida 5 metriä vapaalla tyylillä. Jatkouimakoulun tavoitteena on pidentää osattua uintimatkaa 10 metriin.

Lasten uimakoulut pidetään Raatin uimahallin kahluualtaassa.

Aikuisille neljä ryhmää, vauvauinnit täynnä

Aikuisille järjestetään syksyn aikana kaksi alkeisuimakoulua ja kaksi tekniikkauimakoulua. Alkeisuimakoulun tavoitteena on uinnin alkeiden ja oikean hengityksen oppiminen. Tekniikkakurssilla keskitytään uintitekniikoiden opetteluun. Aikuisten uimakoulut järjestetään Raksilan kuntouintialtaalla.

Vauvauintien ensimmäiset syksyn ryhmät ovat jo täyttyneet. Seuraavan kerran vauvauinteihin voi ilmoittautua arviolta lokakuussa koronatilanteen salliessa.

Turvaetäisyyksistä huolehdittava

Koronavirustilanteen vuoksi puku- ja pesutiloissa sekä altaalla tulee pitää 1–2 metrin etäisyys muihin kuin omiin perheenjäseniin. Uimaan ei voi tulla edes lievästi sairaana.

Vauvauintiryhmien ja 1–2-vuotiaiden vesileikkikoulujen osallistujamäärää on pienennetty, jotta turvaetäisyyksien pitäminen olisi mahdollista. Muissa ryhmissä osallistujamäärät ovat normaalistikin pienempiä kuin vauvauintiryhmissä. 

 

 

Lue myös