Team Rynkeby lähti polkemaan hyvää

Seuraava pysäkki: Liminka. Team Rynkeby - God Morgon otti lähdön hyväntekeväisyyspyöräilylle neljä tuntia sitten Oulun kaupungintalolta. Kuva: Markus Pistemaa

Ihmiset

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Suomessa Team Rynkeby – God Morgon tukee syöpäsairaita lapsia kahden kohteen kautta: Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiön ja Sylva-yhdistyksen.  

”Hyvää tekevälle joukkueelle haluttiin joka tapauksessa mahdollistaa pyöräilymatka”, sanoo Samuli Romppainen, Oulun-joukkueen kapteeni.

Sairaus repii perheitä

Romppainen kertoo, että vuodessa noin 150 lasta sairastuu syöpään ja 30 lasta kuolee siihen vuodessa.

”Yliopistosairaalat tekevät loistavaa työtä, mutta määrärahaa uusien hoitomenetelmien tutkimukseen ei ole valtiolla. Aamusäätiön kautta tuemme tutkimushankkeita, jotta saadaan uusia hoitomuotoja yliopistosairaalaan.”

Sylva-yhdistys tukee perheitä, joita sairaus repii hajalle, kun hoitoihin lähdetään toiselle paikkakunnalle ja osa perheestä jää kotiin. Mielenterveysongelmatkin ovat silloin tavallisia.

Sponsorien koko potti hyväntekeväisyyskohteelle

Tällä reissulla Oulun-joukkueeseen kuuluu 34 pyöräilijää, lisäksi kahdeksan huoltohenkilöä ja kaksi somettajaa.

Toiminta alkoi vuonna 2013 Suomessa, oululaisilla on menossa neljäs vuosi. Polkupyörää ajetaan koko maailmassa kahdeksassa maassa vakavasti sairaiden lasten hyväksi.  

Käytännössä hyväntekeväisyys etenee niin, että sponsori maksaa Team Rynkeby -säätiölle tietyn summan rahaa. Lahjoitusgaalassa säätiö ohjaa koko keräyspotin tukemilleen kahdelle säätiölle.

Pyöräilevä joukkuelainen maksaa kaikki kulunsa itse. Ruokalahjoituksia ja pyöräreissun muita välttämättömyyksiä saadaan yrityksiltä.

Sohvaperunakin sopii joukkoon

Kun uusi kausi lokakuun alussa käynnistyy, pääasiassa sauvakävellään ja sisäpyöräillään.

Oulu sopii tiimin toiminnalle.

”Katu- ja viemärityöt kuten katujen harjauskin on hienosti hoidettu, ei voi kuin olla syvästi kiitollinen näin maantiepyöräilijänä. Innolla odotamme baanahankkeita”, sanoo Romppainen.

Team Rynkeby – God Morgon tavoittelee vuosittain some-kanaviensa sekä verkkosivujensa kautta uusia joukkueen jäseniä. Joukkoon hyväksytään monenlaista polkijaa, niin himourheilijaa kuin aluksi täysin sohvaperunaakin.

”Kunto alkaa vähän liikkuneella nousta nopeasti. Monella ei ole edes aikaisempaa maantiepyöräilykokemusta”, Romppainen huomauttaa.

Hyvän hakijan hän luonnehtii olevan halukas sitoutumaan pitkään projektiin ja hyväntekeväisyyden arvomaailmaan. Lisäksi luonne on joukkuepelurin.

Viikonloppuna kertyy 560 kilometriä

Limingasta Team Rynkeby–God Morgon suuntaa kohti Kestilää, siitä Pelsoon ja Rokualle. Lauantaina tulee parinsadan kilometrin päivä Manamansaloon ja takaisin Rokualle polkiessa.

Kotiin palataan sunnuntaina Rokuan, Puolangan ja Ylikiimingin kautta. Silloin on takana yhteensä 560 kilometrin hyväntekeväisyysmatka.

 

Lue myös