Siirry suoraan sisältöön

Yrittäjät tukevat pienempiään

5.5.2020

Sen lisäksi, että kotoilevat kuluttajat hyödyntävät paikallisia palveluja poikkeusoloista huolimatta, on tärkeää, että myös yritykset ostavat toisiltaan. Yksinyrittäjien osaamista arvostavat esimerkiksi oululainen ICT-yritys sekä infrarakentamisen suuryhtiö.

Koronakevät on ollut somehaasteiden aikaa. Oman haasteensa julkaisi oululaisen Conseptas-yrityksen myynnistä ja projekteista vastaava Kari Vatka LinkedInissä muutama viikko sitten.

Vatka kirjoitti, että aikoo ostaa ICT-alan tuotekehitysyritykselleen tuhannella eurolla palveluita oululaiselta yksinyrittäjältä. Hän pyysi ehdotuksia sopivista yrittäjistä ja haastoi myös oman verkostonsa hyödyntämään pienyrittäjien osaamista.

”Ajattelin, että puhelin soisi jatkuvasti, mutta sain noin kymmenen ehdotusta”, Vatka kertoo.

Ehdotukset menivät kuitenkin läpi hyvällä prosentilla, sillä hän tarttui neljään ehdotukseen ja käytti lopulta noin puolitoista tuhatta euroa pienyrittäjien palveluihin.

”Saagacomsin Satu Lankiselta sain sparrausta webbisivujen kehittämiseen. Palvelumme tulevat nyt paremmin esille etusivulla. Quick Median Anu Kuistialalta sain Zoomin kautta sparrausta viestintään”, luettelee Vatka.

Lisäksi hän osti esimerkiksi tietokoneen näytön ja näppäimistön Timo Puskalan Revendia-yritykseltä sekä markkinointi- ja rekrytointikonsultointia Janne Regeliniltä.

Vatka kannustaa muitakin yrityksiä tukemaan nyt pienempiä toimijoita.

”Pienikin summa auttaa, kun useat ryhtyvät toimimaan samoin.”

Kari Vatka lähettää kotitoimistoltaan terveisiä muille yrittäjille: haaste pienyrittäjien palvelujen ostamiseen on edelleen voimassa. (Kuva: Kari Vatkan kotialbumi)

Perheyrityksen suurasiakas

Infrarakentamisen Suomen suurin yritys Destia on myös kantanut korttaan kekoon yksinyrittäjien tukemisessa.

Joka kevät Oulun Destialta tuodaan työmailla käytettäviä mittalaitteita huollettavaksi Laivaradiohuolto-nimiseen yritykseen.

Tänä keväänä suuri asiakas tuntui erityisen tärkeältä perheyritystä toisessa polvessa luotsaavalle Antti Rantaniemelle.

”Uuslaitehankinta on aika lailla jäissä, kun ihmiset eivät oikein uskalla ostaa, mutta huollot pyörivät kuitenkin mukavasti”, Rantaniemi kertoo.

Laivaradiohuolto on vuonna 1975 perustettu yritys, joka myy, huoltaa ja vuokraa erilaisia mittalaitteita pääasiassa yritysasiakkaille. Rantaniemen mukaan yritys on Pohjois-Suomessa ainoa laatuaan.

”Tälle alalle ei ole koulutusta. Minulla meni neljä viisi vuotta saada riittävä tietotaito. Pappani opetti minulle tämän työn. Jokainen laite on erilainen”, Rantaniemi kuvailee.

Artikkeli on osa Meidän Oulu -juttusarjaa. 

Meidän Oulu -tarinat kertovat oululaisten yrittäjien, palvelutuottajien ja tapahtumajärjestäjien kekseliäisyydestä ja sinnikkyydestä nopeasti muuttuneissa olosuhteissa. Meidän Oulu kannustaa oululaisia pitämään paikallisten puolta.

-

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Laivaradiohuollon yrittäjä työpöydän äärellä
Laivaradiohuollon yrittäjä Antti Rantaniemi pitää tärkeänä sitä, että näinä aikoina pienyrittäjiä muistetaan. Kuvaaja: Sanna Häyrynen.

Liittyvät sisällöt

Lue myös