Siirry suoraan sisältöön

Yrittäjät tempaisivat piristystä korona-ajan keskelle

30.4.2021

Oulun alueen yrittäjien kauneuspäivä toi iloa malleille, antoi yrittäjille uusia yhteistyökuvioita ja muistutti verkostojen tärkeydestä, kun viime hetkillä koettiin yllätys.

Tammikuun pakkasten, pimeyden ja koronatilanteen keskellä stylisti Niina Lumisalmi mietti, että pienyrittäjien päiviin kaivataan uutta nostatusta. Hän laittoi muun muassa Oulun naisyrittäjien Facebook-ryhmään kysymyksen, kiinnostaako yhteinen projekti.

”Haluan työlläni tuoda kauneutta ja inspiraatiota ihmisille. Nyt sitä tarvittiin myös yrittäjille”, Lumisalmi sanoo.

Idea jalostui maalis-huhtikuun vaihteessa toteutuneeksi Arjen luksusta -päiväksi, johon osallistui lopulta yhdeksän yrittäjää:

Lumisalmi loihti stailauksen, vaatteet tarjosi Pienen muotihuone Chicin Outi Sulkala-Lähde. Kampaukset laittoi kuntoon ekoparturi-kampaamo Flow’n Minna Kiira-Vilkevuori.

Meikit teki Salon Virhon meikkitaiteilija Hanna Saarinen, kynnet viimeisteli Studio Féen Satu Pöyskö.

Korut saatiin puukoruja valmistavan Pitu Woodelleryn Pitja Similtä, kengät Kenkä-Casan Susanna Haapakoskelta ja Soili Vanhatalolta.

Lumisalmen organisoiman päivän tallensivat valokuviin MimosArtin valokuvaajayrittäjä Minna Asp ja videolle Photopalvelun Harri Simi.

Nainen peilin ääressä
Mukaan tarvittiin tietysti myös mallit – ihan tavalliset naiset.
 
Nainen ja kukka
Junatyön esimiehenä VR:llä työskentelevä Paula Heikkilä pääsi kokeilemaan mallin hommia. ”Päivä oli vallan ihana kokemus, vaikkakin korkokengissä aika rankka. Mallina oleminen käy työstä”, hän summaa.

Kauneudesta nauttiminen on kaikkien oikeus

”Sinähän osaat olla kameran edessä”, totesi kynsiteknikko Satu Pöyskö Paula Heikkilälle, kun tämä oli tavalliseen tapaansa huoltamassa kynsiään Pöyskön studiolla.

”En osaa”, tokaisi Heikkilä, mutta oli lopulta samaa mieltä, kun Pöyskö täsmensi, että Heikkilä uskaltaa olla kameran edessä.

Arjen luksusta -päivän malleja yrittäjät etsivät Pöyskön tavoin omista asiakkaistaan ja hakukuulutuksella sosiaalisessa mediassa.

Malliksi valikoitunut Heikkilä tuumaa muuttumisleikin opettaneen, että kaikenlaiset ihmiset saavat nauttia laittautumisesta ja voivat rohkeasti olla sellaisia kuin ovat.

Nainen ikkunalaudalla
Stylisti Niina Lumisalmi (ei kuvassa) sai kymmeniä viestejä naisilta, joita laittautumispäivä houkutti. ”Yhteydenotot olivat ihania, moni kertoi omasta elämästään ja minkälainen on ihmisenä. Niitä ei voinut laittaa paremmuusjärjestykseen, vaan jouduin arpomaan osallistujat.”

Yllätyksiltä ei vältytty

Kuvauksia edeltävänä iltana mukaan lupautunut moniosaajayrittäjä ilmoitti, että hän ei pääsekään mukaan, kun lääkäri oli kieltänyt seisomatyön. Yrittäjien tuttavista saatiin pikaisella aikataululla mukaan valokuvaaja, meikkaaja ja kampaaja.

”Siinä kävi selväksi, kuinka tärkeä on tuntea eri alojen osaajia ja kollegoita, jos vaikka tarvitsee yksityisyrittäjänä itselleen tuuraajaa”, Lumisalmi sanoo.

Projekti antoi hänelle uusia ideoita palvelutarjontaansa. Suunnitteilla on kauneuselämys, jossa asiakas pääsee laittautumaan, stailattavaksi ja valokuvattavaksi.

”Siinä voidaan hyödyntää myös fantasian elementtejä. Asiakas voidaan kuvata sellaisena, millaiseksi hän itsensä kokee, vaikka sankarina tai prinsessana.”

Katso video Arjen luksusta -päivästä:

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kolme naista sohvalla
Kolme oululaisnaista sai kauneudentäyteisen hemmottelupäivän, joka huipentui kuvaukseen Radisson Blu Oulu -hotellissa. Kuvat: Minna Asp

Lue myös

Lue lisää aiheesta