Siirry suoraan sisältöön

Yökorista, skeittausta, jalkapalloa, lukulomaa ja lyhytelokuvia – tsekkaa syysloman tekemistärpit

16.10.2020

Peruskoululaiset ja lukiolaiset huilivat ensiviikon syyslomalla, 19. - 23. lokakuuta. Oulun kaupunki järjestää lapsille ja nuorille monenlaista ilmaista tekemistä lomapäiviksi. Ota vinkit haltuun!

Syyslomalla on auki 14 nuorisotilaa: Haukiputaan, Kaakkurin, Kaijonharjun, Kastellin, Maikkulan, Myllyojan, Pateniemen, Puolivälinkankaan, Rajakylän, Ritaharjun, Talvikankaan, Toppilan ja Yli-Iin nuorisotila sekä Byströmin nuortenkahvila Bysis.

Nuorisotiloilla on muun muassa kisoja, kokkailua, liikuntaa ja kursseja. Tarkemmat vinkit löytyvät kunkin nuorisotilan omilta somekanavilta.

Jos haluaa nähdä tukun lyhytelokuvia, kannattaa ilmoittautua tiistaihin 20.10. kello 10 mennessä Finnkino Plazaan katsomaan kasiluokkalaisten Gutsy Go -rauhantekofilmejä. Lisätietoja tästä linkistä.

Tarjolla on myös Hercules Esportsin viisipäiväiset Fortnite- ja Minecraft-syyslomaleirit. Leirit järjestetään Hercules Esportsin tiloissa Liikuntakeskus Hukassa, Isokatu 99. Lisätietoa leireistä ja ilmoittautumisesta verkkosivulta.

Jalkapalloa, yökorista, pöytätennistä…

Lapsille ja nuorille on tarjolla myös maksutonta liikuntaa. Koronan takia sisään otettavien asiakkaiden määrää voidaan joutua rajaamaan.

Heinäpään jalkapallohallilla on avoimet yleisövuorot ma–pe kello 13–15.30. Oma pallo kannattaa ottaa mukaan. Oulun uimahalleissa, Raksilassa, Raatissa ja Jatulissa, on 13–19-vuotiaille maksuttomat uintivuorot maanantaina ja torstaina kello 14–16.

Ouluhalliin pääsee skeittaamaan, skuuttaamaan ja bmx-pyöräilemään keskiviikkona klo 10–15. Omat välineet ja kypärät mukaan.

Tarjolla on myös esimerkiksi yökorista Kastellin monitoimitalon pihalla, ohjattua jalkapalloa Heinäpään jalkapallohallilla, pöytätennistä nuorisotaloilla sekä frisbeegolfia Oulunsalon liikuntahallin, Jatulin liikuntahallin ja Ylikiimingin koulun ympäristössä.

Hyvä kirjakin on hieno valinta

Syyslomaviikon aikana suurin osa kirjastoista on normaalisti auki. Aseman, Jäälin, Kastellin, Kellon, Martinniemen, Pateniemen, Puolivälinkankaan, Ylikiimingin ja Yli-Iin kirjastot ovat kiinni, myöskään omatoimikäyttö ei ole näissä kirjastoissa mahdollista. Syysloma on lukuloma. Lukuloma näkyy ja kuuluu verkossa osoitteessa www.lukuloma.fi.

Tiedekeskus Tietomaa on syyslomaviikolla avoinna joka päivä kello 10-17. Tietomaassa saa olla kerrallaan 350 henkilöä. Ruuhkahuippu on yleensä kello 12-14. Tietomaahan kannattaa tulla joko heti kello 10 tai kello 14:n jälkeen. Tietomaassa on voimassa kasvomaskisuositus.

Tänä vuonna syyslomalla ei kuitenkaan järjestetä koronatilanteen takia perinteisiä Ouluhallin X-ON ja X-ONpop -tapahtumia.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Syyslomalla on tarjolla paljon ilmaista tekemistä, lue jutusta mitä. Kuva: Sanna Krook

Lue myös

Lue lisää aiheesta