Siirry suoraan sisältöön

Yökoris tarjoaa yhteistä tekemistä matalalla kynnyksellä

11.7.2020

Yökoris-hanke on aloittanut toimintansa Oulussa tänä kesänä. Toiminnan tarkoitus on luoda avoin ympäristö, johon kaikki ovat tervetulleita pelaamaan.

Yökoris-toimintaa on ollut Suomessa jo pitemmän aikaan. Esimerkiksi Helsingissä korista on pelattu jo vuodesta 1998 alkaen. Alun perin toiminta on rantautunut Suomeen Saksasta.

Hankekoordinaattori Akseli Hinkkalan mukaan Yökoriksessa tärkeintä on luoda sellainen ympäristö, jonne kuka tahansa uskaltaa tulla pelaamaan. Minkäänlaisia ennakkovaatimuksia ei ole, ei edes se, että osaisi pelata koripalloa.

”Käytännössä toiminnan tarkoitus on se, että pelataan yhdessä. Ei erotella eri ikäisiä tai eri taitotasoisia, vaan pyritään mahdollisimman paljon pelaamaan yhdessä”, Hinkkala sanoo. ”Sitä se on tähän asti ollut. Kaikki ovat pelanneet hymy huulilla.”

Toiminta on suunnattu erityisesti nuorille ja nuorille aikuisille. Hinkkalan mukaan pelaajien ikähaarukka on todella laaja.

”Meidän kohderyhmäämme ovat erityisesti alle 35-vuotiaat”, Hinkkala kertoo. ”Mutta koska pelaamme julkisilla paikoilla, kuten puistoissa ja toreilla, niin kaikki halukkaat pääsevät kyllä mukaan.”

Akseli Hinkkalalle Yökoris-toiminta on tuttua jo Helsingistä.

Yökoris on ympärivuotista toimintaa

Yökoris-pelejä on järjestetty läpi kesän ympäri Oulua. Pelattu on niin Kuusisaaressa kuin Rajakylässäkin. Tänään pelit on aloitettu Torinrannassa.

”Selkeästi keskustan alueet ja Kuusisaari ovat sellaisia, missä porukkaa käy enemmän”, Hinkkala sanoo. ”Mutta aina kun ollaan menty johonkin, niin pelit on saatu pystyyn.”

Tällä hetkellä toiminta keskittyy pitkälti katukorikseen, mutta Hinkkalan mukaan tulevaisuudessa on mahdollisuus ottaa mukaan myös muita lajeja. Hän mainitsee esimerkkeinä rantalentopallon ja jalkapallon.

Pelien olisi tarkoitus jatkua ainakin elokuun loppuun, säiden salliessa jopa pidemmälle. Kesän jälkeen toiminta siirtyy sisätiloihin.

”Toiminta on ympärivuotista”, Hinkkala selittää. ”Talvella sitten keksitään mitä muuta kivaa voisimme tehdä yhdessä sisätiloissa.”

Hinkkala on itse päätynyt mukaan hankekoordinaattoriksi, koska on työskennellyt pitkään nuorten parissa. Hän oli mukana myös Helsingin Yökoris-toiminnassa.

”Liikunnan ja nuorisotyön yhdistäminen on minulle sydämen asia”, hän sanoo. ”Tämä on paras tapa tehdä nuorisotyötä.”

Haluatko mukaan peleihin?

Lisätietoa Yökoriksesta Oulussa

Yökoris Instagramissa

Yökoris Facebookissa

 

 

Nuoria pelaamassa koripalloa torinrannassa.
Osa pelaajista käy paikalla joka viikko, toiset ovat ensikertalaisia. Kuvat: Martta Häyrynen

Lue myös

Lue lisää aiheesta