Siirry suoraan sisältöön

Ympäristötalo on nyt kaupungintalo - väistötaival jatkuu ainakin vuoteen 2023

16.4.2021

Oulun kaupungin konsernihallinnon väki on tällä hetkellä hajautettuna. Suuri osa tekee edelleen etätöitä, mutta kaupungintalon remontin ja väistötilan Isokatu 9:n sulkeuduttua, töitä tehdään Ympäristötalossa ja Oulun Digin tiloissa, Kirkkokadun ja Pakkahuoneenkadun kulmassa, ainakin syksyyn 2023 saakka.

Konsernihallinnon poikkeuksellinen väistötaival kaupungintalon remontin tieltä jatkuu yhä. Puolet toiminnoista ovat siirtyneet Ympäristötalolle ja toinen puoli Digin tiloihin Kirkkokatu 13:een. Isokadulle on vielä jäänyt talous- ja rahoitusryhmä sekä vaalitoiminnot, jotka lähtevät sieltä huhtikuun viimeisellä viikolla.

”Kaupunginjohdon toiminnot sijaitsevat tällä hetkellä Ympäristötalolla eli Ympäristötalo on nyt kaupungintalo näillä näkymin syksyyn 2023 saakka, jolloin hienon vanhan kaupungintalomme remontin on tämän hetken tiedon mukaan määrä valmistua”, kertoo hallintojohtaja Ari Heikkinen.

”Muutto on ollut aika erikoinen kokemus monelle, koska samaan aikaan olemme olleet etätöissä. Etätyösuositus on edelleen voimassa myös muuttojen jälkeen”, kertoo Heikkinen.

 

Kaupunginjohtaja Ympäristötalolla

Kaupunginjohtajan mukana Ympäristötalolle ovat suunnanneet johdon tuki eli sihteerit, edunvalvonta, suhdetoiminta ja kansainväliset asiat sekä lakipalvelut ja ulkoinen tarkastus. Niin ikään konsernijohtajan mukana talouden, strategian ja omistajaohjauksen vastuualue kehittämis-, hankinta-, tietojohtamis-, hanke- ym. tehtävineen on siirtynyt Ympäristötalolle.

Digin tiloihin puolestaan ovat asettuneet henkilöstöjohtajan mukana henkilöstön vastuualue sekä viestintäjohtajan viestintä- ja tapahtumayksiköt.

”Vastaanotto molemmissa toimipisteissä on ollut niin lämmin ja innostunut. Odotamme innolla uuden työyhteisön työkavereihin tutustumista, kunhan koronatilanne hellittää”, toteaa kaupunginjohtaja Laajala.

Samoin Digin tiloista löytyvät nyt asianhallinnan suunnittelijat, päätösvalmistelun tuki ja sisäinen tarkastus. Tarkoitus on, että nyt Digin tiloihin siirtynyt konsernihallinnon väki pysyy siellä aina kaupungintalon remontin valmistumiseen saakka.

Oulun kaupungin palvelupiste Oulu10 on myös suunnitelmissa mennä remonttiin. Tämän hetken arvioiden mukaan talo menee noin vuodeksi kiinni elokuussa. Tarvittavat väistöliikkeet on suunniteltu pitkälle ja niistä on tarkoitus tiedottaa vielä huhtikuun kuluessa.

 

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kaupunginjohtaja Päivi Laajalan työpiste löytyy nykyisin Ympäristötalolta. Kuva: Sanna Krook

Lue myös

Lue lisää aiheesta